Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Chciałbym zapytać Was o opinię na temat serwerów na platformie Multi Theft Auto. Dokładnie chodzi mi o serwery RP/RPG, których napotkałem setki. Chciałbym też się podzielić swoją opinią, lecz przeważnie będzie to negatywna opinia. 

1. 4Life - największy polski RPG? Żart. 

Od czasów upadku PyLife powstaje dużo serwerów próbującyh wybić się. Takim serwerem jest 4Life i zastanawia mnie co ludzie widzą w tym serwerze? Monotonne prace,  upadła gospodarka, spora ingerencja administracji w gospodarkę serwera oraz życia graczy na nim oraz wysoka cenzura panująca na serwerze oraz milion zakazów. Administracja? Wywyższa się ponad graczem. Właściciel? 20 latek z zza wysokim ego, który musi dopłacać z własnej kieszeni, aby serwer się utrzymał. Tak widzę NAJWIĘKSZY W POLSCE serwer RPG. Mimo wysokiej ilościz serwer ten po prostu jest ocenzurowanym dnem. Wypowiadanie się źle na temat serwera i administracji jest zakazane po za obrębem serwera - większej cenzury nie widziałem. Do tego nadawane kary za używanie "zakazanych skrótów" tj. JD, JP, 60. Odradzam zakładanie konta na tym serwerze i marnowanie tam czasu.

2. Project RPG.

Nie miałem przyjemności pograć tam długo, ale na wstępie widać lepszą optymalizację niż na 4Life. Dodatkowo administracja nie ma przysłowiowego "kija w dupie". Świeży serwer, który wyszedł jakiś czas temu.

3. MultiRPG/MegaRPG i inne pseudole "bez zasad".

Chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Typowe serwery z darmowymi premium, kosmicznymi zarobkami oraz zepsutą gospodarką. Do tego voice chaty, na których średnia wieku wynosi 12 lat oraz nieogarnięta administracja nie posiadająca żadnych umiejętności w zarządzaniu. Czyli w skrócie totalny chaos. Do tego 80% społeczeństwa na tych serwerach to "odwalacze" oraz przedszkole, które nie potrafi przestrzegać zasad. Odradzam.

4. ParadiseRPG - innowacyjny serwer z potencjałem

Czasy świetności tego serwera niestety się skończyły. Jeden z bardziej niedocenianych serwerów RPG posiadających rozbudowany interfejs, autorskie unikalne skrypty oraz skupiona na rozbudowanych organizacjach przestępczych/cywilnych. Jedyny godny polecenia serwer RPG. Serwer jest na tyle rozbudowany, że daje graczom szereg możliwości i funkcji, dzięki którym rozgrywka jest przejrzysta i grywalna. Serwer gwarantuje prywatność, czyli brak ingerencji w gospodarkę serwera. Administracja nie posiada wglądu w prywatne wiadomości graczy, a sam serwer nie jest ocenzurowany. Do tego posiada Voice Chat, na którym słychać ogarnięte osoby, a nie dzieci które drą swoje mordy na prawo i lewo. Dziwie się, że jakiś 4Life ze słabą optymalizacją jest wyżej niż oryginalny, autorski serwer.

A jaka jest Wasza opinia?

Edytowane przez Sztalixon
Zmiana tematu
Opublikowano
19 godzin temu, Sztalixon napisał:

Dodatkowo administracja nie ma przysłowiowego "kija w dupie".

Jednak mają, za mało pograłeś najwyraźniej żeby do tego dojść. Tak to zgadzam się z twoimi opiniami

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
5 godzin temu, Maksasior napisał:

Jednak mają, za mało pograłeś najwyraźniej żeby do tego dojść. Tak to zgadzam się z twoimi opiniami

1000 godzin spędzonych na serwerze to Twoim zdaniem "za mało pograne"? W Polsce nie ma takiej cenzury jak na serwerze 4Life, który jest uważany za największy w Polsce. 

Przykład: jeżeli obrazisz administrację 4Life na forum MPCForum to otrzymasz bana na serwerze. 

Do tego administracja niszczy gospodarkę serwera oraz posiada wgląd do prywatnych wiadomości użytkowników, co według mnie nie powinno mieć miejsca. 

• Sztalixon zmienił(a) tytuł na [Dyskusja][MTA] Opinie serwerów RP/RPG
Opublikowano
W dniu 4.07.2022 o 16:46, Sztalixon napisał:

Nie miałem przyjemności pograć tam długo

Piszesz takie coś to odpowiadam na to co widzę, czego się prujesz, nie wiesz co piszesz czy jak? Nie obchodzi mnie ile masz godzin na serwerze, wyraziłem swoją opinie o którą pytałeś nawet.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
41 minut temu, Maksasior napisał:

Piszesz takie coś to odpowiadam na to co widzę, czego się prujesz, nie wiesz co piszesz czy jak? Nie obchodzi mnie ile masz godzin na serwerze, wyraziłem swoją opinie o którą pytałeś nawet.

Przepraszam, źle przeczytałem i odwołałem się nie na temat tego serwera.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam chciałbym też coś dodać na temat serwera 4l 

właściciel notorycznie ukrywa problemy z serwerem odnośnie optymalizacji , zwyczajnie jest to serwer na którym nie da sie grać kiedy wychodze z prośba o rozmwiązanie problemu dostaje odpowiedź od właściciela żebym kupił sobie nowy komputer już nawet usłyszałem od samego właściciela że jestem farmazonem , jest to osoba która nie nadaje sie na owe stanowisko tak jak napisałeś @Sztalixon wysokie ego heheh zwyczajnie nie polecam danego serwera ps ma ktoś może nip firmy pod którym zarejestrowana jest firma pod serwer ???

Edytowane przez karollo2001