Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jak wiadomo wczoraj wyszła wersja gry 1.19 za około tydzień będę chciał przenieść wersje gry na najnowszą i zresetować drugi świat (świat B) na moim serwerze aby pojawił się nowy, z kontentem wersji 1.19 (po prostu reset świata chciałbym zrobić) i problem polega na tym że kiedy to zrobię, to gracze którzy będą w tym czasie w świecie B prawdopodobnie zginą. Wiec czy jest jakiś sposób aby tego uniknąć? (Od razu mówię że nie mam na myśli żadnych komend, lub /spawn przy logowaniu ponieważ jest to serwer bez komend) po prostu chciałbym aby przy resetowaniu świata B przykładowo każdego gracza teleportowało po zalogowaniu do świata A ale tylko w wypadku gdyby w tym świecie B który został zresetowany gracz był i tylko raz. Mam nadzieje że np jest jakaś opcja w pluginie Multiverse której nie doczytałem która pozwala na przeteleportowanie graczy ze świata B na świat A w wypadku, gdyby ten świat został zresetowany. Mam nadzieję że będziecie w stanie zrozumieć to co napisałem, liczę na jakąś pomoc i pozdrawiam.

fdgdfh.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, analizując twój post, z pamięci wiem, że Multiverse nikogo "nie zabiję" po resecie świata. Jeżeli ekwipunki nie są podzielone (na świat A i B) również powinny zostać zachowane, a graczy przeniesie po prostu na spawn nieusuniętego świata.