Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż chciałem zagrać z osobą w minecraft więc pobraliśmy hamachi i osoba co miała lepszego neta zrobiła po prostu świat.
Za pierwszym razem normalnie do tej osoby wszedłem na świat i graliśmy przez myśle że 1-2 godziny bez żadnych problemów
Potem zrobiliśmy małą przerwe i chcąc wejść na świat tej osoby to albo wchodziłem i widziałem niebo tylko bez żadnych bloków i po 30 sek mnie wywalało albo nie dawało mnie do świata tylko pisało "loading terrain" i później znowu wywalało
Przypomnę tylko że za pierwszym razem działo bez problemu a potem to już nie chciało działać a nic nie zmieniała ta osoba

Więc postanowiłem ja stworzyć świat i ta osoba normalnie może do mnie wchodzić kiedy chce
Ale zależy mi na tym żeby to do niej wejść ponieważ planujemy grać na modach później a mój net tego nie uciągnie 

Opublikowano

Witam, podczas łączenia z serwerem jak wygląda sytuacja z pingiem?

warto także przejrzeć ustawienia serwera (server.properties) i przykładowo zmniejszyć network-compression-threshold oraz spróbować dobrej alternatywy Hamachi o nazwie RadminVPN z którą występuje mniej problemów.

Opublikowano

Tylko że ona tego serwera nie postawiła w takim sensie że nie robiła żadnego folderu na serwer więc nie mamy wglądu do plików serwerowych.   (Chyba że się mylę) 
Po prostu zrobiła świat na singlu za pierwszym razem i przez ipv4 weszliśmy bez żadnych problemów

A z pingiem nie wydaję mi się żeby był problem skoro do znajomych którzy hostowali świat na modach "rlcraft" normalnie wchodziłem a jest to bardziej wymagające dla maszyny moim zdaniem. A jeżeli da się sprawdzić ping to chętnie bym to zrobił.

Rzeczy które robiliśmy żeby naprawić ten problem to zabawy przy zaporze w systemie windows bo myślimy że po prostu mnie nie przepuszcza na jej świat chociaż nadal nie jestem utwardzony czy wszystko dobrze zrobiliśmy a robiliśmy :
- najłatwiejsze wyłączyć zaporę po kilka razy

- zezwalanie aplikacji czy funkcji i wtedy te Java(TM) Platform SE binary 
- W zaporze reguły przychodzące odblokowaliśmy na zezwalanie wszystkiego + utworzyliśmy nawet nowe 

- zaktualizowaliśmy jave do najnowszej 
- sterowniki do karty graficznej sprawdziliśmy 

Nawet cały folder .minecraft usunęliśmy i nic 

Opublikowano

Hej @SkalaQIU

Próbowaliście założyć od nowa sesje hamachi? Oczywiście moim zdaniem najlepszy sposób to po prostu zrobienie darmowego serwera na stronie https://aternos.org/:pl/
W miarę dają radę, czasami zdarzą się lagi, ale raczej jak gra się w dwójkę i nie lata po świecie to idzie poczerpać trochę radości z gry z drugą osobą.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
13 godzin temu, SkalaQIU napisał:

Ale zależy mi na tym żeby to do niej wejść ponieważ planujemy grać na modach później a mój net tego nie uciągnie

Więc aternos odpada a z tą sesją hamachi wątpię bo mi działa jak ona wchodzi do mnie ale spróbuję później może zadziała 

Opublikowano (edytowane)

@SkalaQIU

To jeżeli ewidentnie coś leży po twojej stronie, zresetuj router, wyłącz i włącz kartę sieciową, możliwe, że nie jest to problem z minecraftem, lecz z twoim łączem. 
Zacząłbym od takich rzeczy^, ewentualnie przeszedłbym do pobrania innego clienta i spróbowania wejścia na nim.

Edytowane przez Maksasioros

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, SkalaQIU napisał:

Tylko że ona tego serwera nie postawiła w takim sensie że nie robiła żadnego folderu na serwer więc nie mamy wglądu do plików serwerowych.   (Chyba że się mylę) 
Po prostu zrobiła świat na singlu za pierwszym razem i przez ipv4 weszliśmy bez żadnych problemów

Kiedyś miałem przyjemność testować rozgrywkę po Hamachi w innej grze i występowały u mnie problemy z pobraniem mapy, także bardzo możliwe, że zmiana na Radmin VPN by pomogła. Co do plików serwera, to też moglibyście to spróbować i ustawić tak jak napisałem, oczywiście w server-ip podać swoje IPv4 z Hamachi.

To jest ukryta treść, proszę

Tutaj problem może leżeć po stronie sieci, nie samych ,,maszyn''. Jest to nieco bardziej złożone, aniżeli wykonanie speedtestu i ocenienie sprawności.

To jest ukryta treść, proszę

Najlepiej by było, gdyby zapora była wyłączona zarówno u klienta jak i hosta, a następnie warto przeprowadzić diagnostykę w Hamachi klikając prawym na osobę z którą się łączysz. Dodatkowo podczas wbijania na świat rozpocznij pingowanie w CMD, być może coś dostrzeżesz.

Jeśli pomimo wykonania powyższych czynności nadal problem będzie występował, to upewnijcie się, że wasz internet jest odpowiedni do hostowania rozgrywki. Wielkie znaczenie ma tutaj upload, zmiana network-compression-threshold może tutaj nieco pomóc.

Edytowane przez Vosly