Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pewien problem z teksturami i ich zmiany tekstur w folderze cit. i czy ktoś się zna na tym i mógłby mi powiedzieć czy jest to możliwe. 

Zmieniłem teksture kilofu z wydajnoscią 6 na taki jak na zdjeciu (ten kolorowy), gdy spadnie jego trwałość poniżej 3% to zmienia się w animacje z barierą. Chciałem również żeby animacja działała na kilofie bez wydajności 6, ale tutaj zaczyna się problem, bo minecraft bierze priorytet na animacje z kilofem wyd6 lub normalny. Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć jak to zrobić, aby te animacje działały na osobne kilofy?

FFFSDFSD.png

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Priorytet tekstur optifine CIT
Opublikowano

Zalecam unikać używania funkcji optifine przy tworzeniu resourcepacka, nie każdy z niego korzysta. Coś takiego osiągniesz używając Custom Model Data i pluginu/skryptu zamieniającego przedmiot w barierę jeśli zostaną spełnione odpowiednie warunki (alternatywnie możesz dodać teksturę bariery dla kilofa i zmieniać jego wartość CMD zamiast zmieniania całego przedmiotu).