Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, bawie się pluginem DeluxeHub i nie mogę uwierzyć że nie da się tego jakoś przeskoczyć.

Mianowicie ustawiam sobie aktualnie "scoreboard'a" i chciałem tam umieścić informacje np. o stanie konta czy też aktualną godzine ale mimo tego że mam miejsce i możliwość upchnięcia tego to końcowe literki czy cyferki zaczyna mi automatycznie koloryzować co pewnie plugin chce mi oznajmić że kończy się linijka - ale czy da się jakoś to wyłączyć i działać na całej płaszczyźnie? Jest to troszkę irytujące, szperam po plikach pluginu ale nie widzę tam nic szczególnego. No chyba że faktycznie to typowa tablica punktów i nie mogę nic z nią więcej zrobić 😇

Ktoś coś?

PS. Sory za jakość zdjęcia która z niewiadomych mi przyczyn zeszła do poziomu 260p 😅

xxxx.jpg

Opublikowano

Nie zrozumiałem problemu, opisz go dokładniej. Nie zalecam korzystać z pluginów typu "wszystko w jednym", możesz wypisać potrzebne ci funkcje i znajdę alternatywy.

Opublikowano
11 godzin temu, Helios1993 napisał:

Nie zrozumiałem problemu, opisz go dokładniej. Nie zalecam korzystać z pluginów typu "wszystko w jednym", możesz wypisać potrzebne ci funkcje i znajdę alternatywy.

Posiadasz gigantyczna wiedzę, chyba nie było dnia w którym nie było by tu Ciebie 😄 pozdrawiam oczywiście i czysto z ciekawości jesteś jakimś technikiem? piszesz pluginy?

A wracając, wydawało mi się że wszystko dobrze opisałem ale może faktycznie coś pokręciłem.

Zależy mi aby to był plugin na:

- TAB LISTE

- SCOREBOARD (ramka po prawej stronie ekranu)

- INFORMACJA NA CHAT (mam na myśli powitanie "Witaj, xyz na serwerze"

- DUŻY NAPIS WYŚWIETALJĄCY SIĘ NA ŚRODKU EKRANU (przy wejściu na serwer)

Generalnie są to wszystkie opcje jakie oferuje DeluxeHub - a jest ich nawet więcej choć i tak większość wyłączyłem. Jeżeli faktycznie znajdzie się coś opcjonalnego i będzie to intuicyjne w ustawieniu tego to jak najbardziej jestem otwarty na propozycje.

To co robie jest to czysta zabawa poznaje pluginy i próbuje się nimi bawić.

Opublikowano
1 godzinę temu, AndrzejekMąka napisał:

czysto z ciekawości jesteś jakimś technikiem? piszesz pluginy?

Pluginów nie piszę, zajmuję się przede wszystkim konfiguracją serwerów. Istnieje tyle pluginów, że (w większości przypadków) na pisaniu własnego można jedynie stracić czas.

1 godzinę temu, AndrzejekMąka napisał:

Zależy mi aby to był plugin na

Te funkcje znajdziesz w pluginach TAB i WorldGuard.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 28.04.2022 o 13:13, Helios1993 napisał:

Pluginów nie piszę, zajmuję się przede wszystkim konfiguracją serwerów. Istnieje tyle pluginów, że (w większości przypadków) na pisaniu własnego można jedynie stracić czas.

Te funkcje znajdziesz w pluginach TAB i WorldGuard.

Plugin TAB odpowiada typowo za tabliste i w jego funkcjach nie widziałem opcji odpowiadającej za scoreboard.

Plugin WorldGuard faktycznie nie wpadłem na to że wykorzystując flagi można stworzyć napisy itp.

Ale dalej poszukuje pluginu na scoreboard (tabelka po prawej stronie ekranu) nie widziałem aby któryś z powyższych oferował taką opcje, może coś podpowiesz?

I pytanko poboczne plugin na MOTD

AdvancedMOTD czy MOTD? a może coś innego.

Edytowane przez AndrzejekMąka
Edycja treści tak aby była zrozumiała.
Opublikowano
6 minut temu, AndrzejekMąka napisał:

Plugin TAB odpowiada typowo za tabliste i w jego funkcjach nie widziałem opcji odpowiadającej za scoreboard

Więc słabo szukałeś lub posiadasz jakąś bardzo starą wersję.

6 minut temu, AndrzejekMąka napisał:

AdvancedMOTD czy MOTD? a może coś innego

Oba nie należą do tych dobrych, aktualnie najlepiej radzi sobie minimotd.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z pluginem DeluxeHub