Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowa baza danych/silnik pod prywatny serwer

MrFiiSK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam  chcę postawić  priv serwer  plemiona  na hostingu (oczywiście płatnym)( około 9 lat temu bawiłem się plikami i miałem serwer i chciałem znów postawić liczba graczy mnie nie interesuje) i tak zauważyłem że  silniki które są ogólnie  dostępne  nie działają  z powodu nowych php  (teraz minimum php  jest 5,5) a silniki  są chyba   na max  3,5  wiec  takie pytanko  czy  ma ktoś jakiś silnik pasujący pod  nowe bazy/php/hostingi  lub hosting na którym  będzie działał stary silnik?  co do silników plemion to je całkiem sporo znam  ale nie na tyle by je przepisać/programować na  nowe bazy/php/hostingi.  A i chcę postawić 2 serwery  medium  jeden w starym stylu graficznym  a drugi z własną całkowicie nową grafiką  ale układ  samej gry w 90% w starym stylu.

Opublikowano
47 minut temu, Amareniarz napisał:

Jak nie ma dużo plików to co za problem pozmieniać parę rzeczy w kodzie żeby zadziałały w nowszym php? 😄

i tu właśnie jest problem  tak jak pisałem  nie znam się na tyle by to zmienić próbowałem ale coś zawsze nie tak było 

Opublikowano
2 godziny temu, MrFiiSK napisał:

i tu właśnie jest problem  tak jak pisałem  nie znam się na tyle by to zmienić próbowałem ale coś zawsze nie tak było 

poka te pliki

dupa

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Amareniarz napisał:

poka te pliki

ogólnie  używam silnika http://chomikuj.pl/kamilek7575/Silnik+Plemiona/Silnik+plemiona+V7.3,2783962722.rar     i 2 silnika http://chomikuj.pl/kamilek7575/Silnik+Plemiona/Triburile+8.2++by+GeorgeXD(1),2362862030.exe      po za php  nic nie ruszałem  ale to php które  próbowałem  zmienić  usunąłem   bo było tak popieprzone  prze zemnie   i szukam  może są nowsze silniki/php itp   a ogólnie to jak by ktoś  zrobił/poprawił to żeby działało  na nowych php/hostingach i pokazał na filmiku itp że  to działa (na priv) to mogę  rzucić  na dobrą flaszkę w skrócie  kupie gotowca do własnych przeróbek  graficznych itp  byle by działało  na tych nowych  php/hostingach  najlepiej żeby były w takim stanie jak te co podałem lub lepszym z resztą dam sobie  rade.    

Edytowane przez MrFiiSK

• Misiegg zmienił(a) tytuł na Nowa baza danych/silnik pod prywatny serwer
Opublikowano
3 godziny temu, MrFiiSK napisał:

ogólnie  używam silnika http://chomikuj.pl/kamilek7575/Silnik+Plemiona/Silnik+plemiona+V7.3,2783962722.rar     i 2 silnika http://chomikuj.pl/kamilek7575/Silnik+Plemiona/Triburile+8.2++by+GeorgeXD(1),2362862030.exe      po za php  nic nie ruszałem  ale to php które  próbowałem  zmienić  usunąłem   bo było tak popieprzone  prze zemnie   i szukam  może są nowsze silniki/php itp   a ogólnie to jak by ktoś  zrobił/poprawił to żeby działało  na nowych php/hostingach i pokazał na filmiku itp że  to działa (na priv) to mogę  rzucić  na dobrą flaszkę w skrócie  kupie gotowca do własnych przeróbek  graficznych itp  byle by działało  na tych nowych  php/hostingach  najlepiej żeby były w takim stanie jak te co podałem lub lepszym z resztą dam sobie  rade.    

pierdolnik aż miło, może jutro z nudów poprzerabiam na szybkości parę rzeczy, o ile uda mi się to odpalic na xamppie

dupa

Opublikowano

Dobra rozpoznałem sie z tym   wszystkim i doszedłem do wniosku że trzeba by było pisać prawie cały silnik od nowa   i tak mam lapka  z bardzo dobrymi parametrami   i leży tylko darmo(nieużywany) i stałe łącze  światłowód  wiec  zrobię na nim serwer   tylko potrzebuje  info co do podłączenia domeny  pod niego wiem  mniejwiecej jak    ale   jeśli ktoś już robił takie podłączenie    domenę  pod kompa  to może napisać    w kilku podpunktach lub   podesłać jakiś tut  tak żebym  bez nerwowo to ogarnoł w skrócie   chodzi tylko o to by wejść    na serwer nie przez ip  tylko  nazwę.