Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć, mam taki problem, że zamówiłem sobie SSD Cruciala MX500 512gb, próbowałem go podłączyć u siebie, ale doszedłem do wniosku, że po prostu pojadę do salonu komputerowego, żeby mi to zrobili. Sprawdzaliśmy na miejscu, już wtedy był problem z uruchomieniem się, bo kilka razy sam się jakby resetował.

Wróciłem do domu, podłączyłem kable i znowu to samo, komputer włącza się i wyłącza w kółko.

Dodam, że system został zainstalowany, zastanawiam się, czy może przypadkowo nie poluzowałem jakiejś części, czy coś, że w kółko się tak dzieje.

Poniżej załączam filmik:

https://drive.google.com/file/d/1d1DLQJr8IveL9lwEuy6QKTJfBJ4mkTQx/view?usp=drivesdk 

#edit wyciągnąłem baterie biosu i włożyłem z powrotem, komputer się uruchomił, ale nie wyświetla nic na ekranie

#edit2 podłączyłem do innego portu na karcie, chwilę działał, chciałem przerzucić jakiś plik i komputer się wyłączył i znowu tkwi w tej pętli

Edytowane przez bleyzlxrd

giphy.gif

Opublikowano

Przepnij wszystkie kable zasilające CPU, MOBO, GPU i dyski. W przypadku takiego bootlopa czasem pomaga wyjęcie GPU i ponowne jej zamontowanie. Bez podłączonego SSD działa w porządku? Inną przyczyną może być zwarcie jakiegoś kabla z obudową, ewentualnie zasilacz z gównolitu, który się poddaje po dołożeniu SSD.

Opublikowano
4 godziny temu, Anhin napisał:

Przepnij wszystkie kable zasilające CPU, MOBO, GPU i dyski. W przypadku takiego bootlopa czasem pomaga wyjęcie GPU i ponowne jej zamontowanie. Bez podłączonego SSD działa w porządku? Inną przyczyną może być zwarcie jakiegoś kabla z obudową, ewentualnie zasilacz z gównolitu, który się poddaje po dołożeniu SSD.

W pewnym momencie było tak, że nawet bez podłączonego SSD robiło takiego loopa.

Docisnąłem wszystkie kable do porządku, komputer stoi od paru godzin i się nie bootuje sam od nowa.
Od tego momentu nie założyłem obudowy, pokorzystam z komputera jeszcze dziś w nocy, rano założę obudowę i zobaczę, czy będzie znów się resetować.
Jeżeli chodzi o mój zasilacz, to używam Tacens Radix VI 650W, do tej pory nie było żadnych problemów, jak rano korzystałem z komputera, to też było okej, dopiero po próbie podłączenia SSD wszystko zaczęło się sypać, najwidoczniej serio poluzowałem jakieś części czy coś, zobaczymy.

giphy.gif

Opublikowano
W dniu 12.04.2022 o 22:50, Anhin napisał:

Chyba chodziło Ci o panel boczny. Problem został w jakiś sposób rozwiązany czy nadal istnieje?

Problem zniknął całkowicie, dysk śmiga, system uruchamia się bardzo szybko.
Komputer już się więcej nie resetuje, jest okej.
Dziękuję bardzo za pomoc!

giphy.gif