Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Diody w laptopie nie działają.

Pytanie

Opublikowano

Witam. Ostatnio napotkałem taki problem że diody od numlocka, powera i capslocka mi nie działają co daje mi dużo problemów np. nie wiem kiedy jest capslock a kiedy nie. Da się coś z tym zrobić?

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
W dniu 29.03.2022 o 20:34, ChceBycNoobem100 napisał:

Witam. Ostatnio napotkałem taki problem że diody od numlocka, powera i capslocka mi nie działają co daje mi dużo problemów np. nie wiem kiedy jest capslock a kiedy nie. Da się coś z tym zrobić?

Najlepszym sposobem rozwiązania tego problemu jest sprawdzenie czy w systemie operacyjnym jest włączona opcja "Diody". Aby ją sprawdzić należy przejść do panelu sterowania oraz odszukać "Sprzęt i urządzenia" po prawej lub lewej stronie mamy dodatkowe opcję, wybieramy "Zaawansowane ustawienia sprzętu" klikamy na przycisk u góry "Sprzęt" następnie przycisk "Funkcje" oraz odszukujemy nazwę funkcji która wygląda tak "system_diods_activator" po prawej stronie mamy "Włącz lub wyłącz funkcje" wybieramy naszą funkcję diodową oraz wybieramy na "Włącz" - jeśli to nie działa spróbuj pobrać darmowe oprogramowanie z strony https://cli.jonaskohl.de/ jeśli natomiast to nie pomoże mogą być uszkodzone diody.