Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na Gameforge, problem z pobraniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jakiś czas temu postanowiłam po latach znów pobrać metina2. Jednak nastąpił mały problem podczas instalowania go poprzez Gameforge'a.

Po kliknięciu "zainstaluj" i wybranie folderu, w którym pliki mają być zainstalowane, wszystko szło dobrze. Pobierało się. Do czasu.

Po osiągnięciu co najmniej 50% pobierania, wszystko się przerwało i wyskoczyło powiadomienie, że "Ten folder jest chroniony".

No i co teraz ?? Kombinowałam na różne sposoby, próbowałam zainstalować w innych folderach i nic..

Czy miał ktoś ten problem lub wie jak go naprawić?

Pomyślałam też o pobraniu jakiejś instalki z neta, by obejść pobieranie przez gf, jednak jestem trochę niedoinformowana i mam pewne obawy czy wszystko będzie działać właściwie i czy gra będzie aktualizowana

Z góry dziękuję i bardzo proszę o wszelakie informacje i wskazówki :)

Opublikowano

Nie pamiętam, czy instalator z prawami admina się odpala. Ale jeżeli by tak nie robił to prawmy i jako administrator. Ewentualnie prawym, właściwości, tryb zgodności, windows 10/8.1/7. Nie instaluj w C:/program files, ino gdzieś indziej. + Na Windowsie 11 nie zainstalujesz wcale, a jak już zainstalujesz (objawy się zieniają co kilka build numberów tzn. aktualizacji) to nie odpalisz, chyba nawet poprzez "tryb zgodności z wind. 10" XD

Opublikowano
3 godziny temu, Revayerq napisał:

Nie pamiętam, czy instalator z prawami admina się odpala. Ale jeżeli by tak nie robił to prawmy i jako administrator. Ewentualnie prawym, właściwości, tryb zgodności, windows 10/8.1/7. Nie instaluj w C:/program files, ino gdzieś indziej. + Na Windowsie 11 nie zainstalujesz wcale, a jak już zainstalujesz (objawy się zieniają co kilka build numberów tzn. aktualizacji) to nie odpalisz, chyba nawet poprzez "tryb zgodności z wind. 10" XD

Co ty gadasz XD na Win11 normalnie zainstalujesz i nie ma z nim żadnych problemów. 

@Sorel

Sprawdź sobie z tym 

https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dostęp-do-folderów-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034

https://www.dobreprogramy.pl/kontrolowany-dostep-do-folderu-wlacz-ochrone-przed-ransomware-w-windows-10,6628428223637121a

Opublikowano
Godzinę temu, Insigin napisał:

Co ty gadasz XD na Win11 normalnie zainstalujesz i nie ma z nim żadnych problemów. 

Może i tak, bo instalowałem na 10tce, ale na 11stce nie odpalisz bez kombinowania.

Opublikowano
3 godziny temu, Revayerq napisał:

Może i tak, bo instalowałem na 10tce, ale na 11stce nie odpalisz bez kombinowania.

Powiem ci ze nic nie trzeba było kombinować duzo znajomych ma zainstalowane normalnie na 11 i smiga jak marzenie wiec pewnie cos juz sami musicie miec zle ustawione ze tak sie dzieje 

Opublikowano
W dniu 3.03.2022 o 17:26, Insigin napisał:

Powiem ci ze nic nie trzeba było kombinować duzo znajomych ma zainstalowane normalnie na 11 i smiga jak marzenie wiec pewnie cos juz sami musicie miec zle ustawione ze tak sie dzieje 

Kiedy to instalowałeś?

Opublikowano
4 godziny temu, Revayerq napisał:

Kiedy to instalowałeś?

2tydzien lutego tego roku