Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, którzy tutaj trafili, przychodzę z dość ciekawą propozycją (moim zdaniem)

A mianowicie, chcę stworzyć server, który będzie dla graczy z pomysłów graczy, czyli zapewne już wiecie o co mi chodzi, prosiłbym byście, ci którzy to czytają i dalej grają w tą jakże zacną grę, wypowiedzieli się co byście chcieli zobaczyć na serverze, tryb/tryby itd, wiadomo konkurencji jest nadal dużo, ale zauważyłem, że wciąż większość serverów jest zrobiona na podstawie tego co chce mieć właściciel danego servera a nie gracze, także przychodzę z propozycją, zrobienia servera z waszych pomysłów.

Chcę też zaznaczyć, że nie piszę tego postu dlatego, że nie mam pomysłów na server, a bardzo chcę go zrobić, tylko piszę by zrobić przyjazny server, dla każdego.

od razu zaznaczę, że server typu gildie na chwile obecną nie wchodzi w grę (zbyt toksyczne community). 

Tutaj kończę swój post, z góry chciałbym podziękować, za wszelkie propozycje 

Opublikowano

Robienie serwerów z pomysłów graczy to trochę gwóźdź do trumny.

1. Zazwyczaj  ludzie są niezdecydowani, wiec będziesz musiał wysłuchiwać każdego pomysłu po czym skreślać go bo jednak nie bo ma inny i tak w kółko.

2. Będzie to prowadziło do sytuacji w której jeden pomysł koliduje z drugim, lub próba rozwinięcia go będzie bardzo problematyczna.

3. Natłok wdrożonych pomysłów może sprawić ze serwer nie będzie miał balansu przez to będzie nie grywalny.

4. Stracisz dużo czasu na tym a efekt końcowy może być mizerny.

Ogólnie lepiej jest wymyślić własny pomysł na serwer po czym ogarnąć sobie małą grupę osób i razem z nimi przemyśleć cały plan.

Opublikowano
2 godziny temu, Insigin napisał:

Robienie serwerów z pomysłów graczy to trochę gwóźdź do trumny.

1. Zazwyczaj  ludzie są niezdecydowani, wiec będziesz musiał wysłuchiwać każdego pomysłu po czym skreślać go bo jednak nie bo ma inny i tak w kółko.

2. Będzie to prowadziło do sytuacji w której jeden pomysł koliduje z drugim, lub próba rozwinięcia go będzie bardzo problematyczna.

3. Natłok wdrożonych pomysłów może sprawić ze serwer nie będzie miał balansu przez to będzie nie grywalny.

4. Stracisz dużo czasu na tym a efekt końcowy może być mizerny.

Ogólnie lepiej jest wymyślić własny pomysł na serwer po czym ogarnąć sobie małą grupę osób i razem z nimi przemyśleć cały plan.

Znaczy ja mam pomysł na server, ale nie chciałem się tym jakoś chwalić, wstawiłem ten post tylko po to, by zobaczyć czy są tu ludzie którzy jakby wymyślą podobny pomysł do mojego, bez narzucenia im moich kilku pomysłów, wiesz, żeby nie było debaty typy 5 osób za skyblockiem, 5 za minigames itd. Też myślałem, że zbiorę kilka najlepszych moim zdaniem pomysłów i wtedy zrobi się takowa debatę, wtedy wybrałbym jeden pomysł który wygrał, dopracowałoby się go itp itd.

A jeżeli mogę wiedzieć, ty jesteś osobą czynnie grającą w minecrafta czy tylko na forum się wypowiadasz ? 

Opublikowano
10 minut temu, Drak_En napisał:

Znaczy ja mam pomysł na server, ale nie chciałem się tym jakoś chwalić, wstawiłem ten post tylko po to, by zobaczyć czy są tu ludzie którzy jakby wymyślą podobny pomysł do mojego, bez narzucenia im moich kilku pomysłów, wiesz, żeby nie było debaty typy 5 osób za skyblockiem, 5 za minigames itd. Też myślałem, że zbiorę kilka najlepszych moim zdaniem pomysłów i wtedy zrobi się takowa debatę, wtedy wybrałbym jeden pomysł który wygrał, dopracowałoby się go itp itd.

A jeżeli mogę wiedzieć, ty jesteś osobą czynnie grającą w minecrafta czy tylko na forum się wypowiadasz ? 

Czynnie gram w Minecrafta ale przez prace ten czas jest uszczuplony 😄

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Co chcielibyście zobaczyć na nowym serwerze?