Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Battlestar galaktica online - coś podobnego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,
Kiedyś grałem w grę Battlestar Galaktika online. Niestety serwery zostały zamknięte już parę lat temu. Mam obecnie więcej czasu. Próbowałem grać w:
1. Albion Online - gra kompletnie bez sensu co wyjdzie się na czarne to w mniej niż minutę się pada i traci wszystko. W battlestar galaktika dało radę walczyć i uciekać a śmierć w grze nie było strat. Tu niestety są straty a bez wchodzenia na tereny Full pvp gra bez sensu. A szukam gry solo nie w grupie. BGO była grą i taką i taką oraz zawsze można było dołączyć do swojej frakcji nie znając graczy i nie komunikując się co było mega. Bez diskordów i innych "G****N".
2. black desert - sterowanie do bani szukam prostego sterowania.
3. WoW - wszystko niby fajnie ale mnie zanudził jak do 4lvla doszedłem.
4. Tibia - Mega gra podoba mi się ale już mi się przejadła. Proste sterowanie można solo i w grupie. Prosta. faina ale jak się wbiło prawie 1000lvl ma się dosyć. A battelstarsa uwielbiałem. Zaznaczę że to serwery no-pvp bo na pvp też gra bez sensu dla mnie jak w albionie.
5. Lost Ark i New Word - kolejki kolejki i jeszcze raz kolejki dodatkowo nie podobają mi się ze stylu gry to nie dla mnie.
6. EVE ONLINE - niby gra kosmiczna ale mi się kompletnie nie podoba. czasem zastanawiam się po co jest tam grafika skoro mogło by jej nie być. Dodatkowo gra solo też bez sensu.
7. Dragon Ball Online - była kiedyś po koreańsku i mi się nawet podobała ale też zamknęli serwery. W 2011 chyba w nią grałem.

Podsumowując. Szukam gry w Stylu BGO czyli najlepiej rozbudowa statku kosmicznego lub innego pojazdu. Ale może być też z rozbudową postaci. Gra ma mieć proste sterowanie i nie wymaga gry w grupie. idealny dla mnie zamiennik to Tibia ale mi już zbrzydła i wolał bym jednak rozwijać jakiś pojazd niż postać najlepiej typ statku kosmicznego/morskiego. Gry offline a nie MMO jak GTA, Wiedźmin 3 czy cyberpunk nie sia w moim typie dlatego też gry super rozbudowane jak New Word mi się nie podobały. Wiem Wiem jestem wymagający, ale szukam takiej małej perełki. Łatwe pvp, a nie, że co wyjdę to ded - w BGO były frakcje i było spoko. Może być też jakiś handel z graczami po prostu by jakaś interakcja z innymi była oraz proste sterowanie. Czy coś takiego istnieje? Jak nie to by mogło zdobyć furorę. Gdyby zarząd BGO bardziej postawił na reklamę i o co najmniej 5x mniej wody w asteroidach było to by serwery dały radę się utrzymać. tam jedyne co poszło nie tak to gracz NAPRAWDĘ nie musiał kasy wydawać. Ja tam jakieś lekkie "Tankowanie" w grę mogę zrobić ale gra ma być fajna i prosta. Rozpisałem się trochę.

Bardzo proszę o pomoc.

Opublikowano

Poniżej gry które kojarzę mniej więcej z sci-fi, ale czy Ci będą odpowiadać ciężko powiedzieć. Możesz przejrzeć 🙂

1. Ogame

2. DarkOrbit

3. Star Conflict

4. Black Prophecy

Opublikowano (edytowane)

Zainteresował mnie ten star Conflikt - są jakieś aktualne poradniki? Z tego co widzę to ta gra jest z 2013 roku wtedy grałem w BGO i Niewiedziałem o jej istnieniu nawet później. Wszystkie filmiki po polsku są z tamtego okresu. Pytanie dodatkowe czy to gra z Rosji jak tak to sobie podaruje bo ma tylko 2 języki.

@dodano

Niestety star conflikt to coś jak LoL/CS ale w kosmosie potrzebuje otwartego świata.

1. ogame - nudny

2. darkorbit to zabierałem się za niego miliony razy ale mnie nie przekonuje

3. Star Conflikt - sprawdzony to nie to czego szukam choć grafika i sterowanie fajne gdyby był osadzony w otwartym świecie by wymiatał.

4. Black Prophecy - nawet nie mogę znaleźć tej gry gameplaye są z 2011 r.

Edytowane przez Androidc21