Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Przychodzę tutaj z problemem który napotkałem pierwszy raz. Próbując wgrać na serwer skrypt (wkładam go dobrze) nie działa on poprawnie pomimo, że jest dobrze napisany. 

Chodzi tutaj o relog skryptu. Próbując zrobić relog wgranego skryptu nie chce się on włączyć, po prostu relog nie chce się zrobić. Nie wiem co to wywołuje ale potrzebuję skrypty na serwerze. więc prosiłbym o pomoc.

na chwilę obecną najnowsza wersja skryptu. żadnych errorów nie ma w konsoli 

Opublikowano (edytowane)

prosze (mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem blad.png

Edytowane przez KS03
Opublikowano

okej spróbuję. dzięki :]

1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Nadal nie podałeś kodu. Zalecam jak najszybszą aktualizację do Papera 1.18.1, aktualnie twój serwer jest podatny na log4shell.

np. kod na nadawanie rang luckperms (wczesniej dzialal a teraz nie dziala) skrypt robiony dla serwera 

To jest ukryta treść, proszę

Opublikowano

Ten kod możesz kilkukrotnie skrócić, żaden z tych warunków nie jest tu potrzebny. Wpisywałeś komendę /reload lub korzystasz z pluginów typu plugman?

Opublikowano
16 minut temu, Helios1993 napisał:

Ten kod możesz kilkukrotnie skrócić, żaden z tych warunków nie jest tu potrzebny. Wpisywałeś komendę /reload lub korzystasz z pluginów typu plugman?

niby mogę skrócić i też wiem jak ale no chciałem mieć pewność (i wcześniej to był skypt na wybrane rangi a nie na wszystkie + w każdej było co innego napisane) 
co do typów pluginów to sprawdzę bo nie ja wszystkie dodawałem

20 minut temu, Helios1993 napisał:

a możesz mi powiedzieć czy takie pluginy coś robią złego?

Opublikowano

Przeładowywanie kodu Javy podczas gdy jest on uruchomiony jest czymś, czego powinno się unikać gdy tylko to możliwe (a więc zawsze). Nie jest to prawdziwe przeładowywanie, a bardzo niestabilne usuwanie całego pluginu z cache i wrzucanie go na nowo. Gdy to zrobisz to za każdym razem uszkodzi się część serwera, może to być mały kawałek pluginu, a może to być kilka całych pluginów.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Helios1993 napisał:

Przeładowywanie kodu Javy podczas gdy jest on uruchomiony jest czymś, czego powinno się unikać gdy tylko to możliwe (a więc zawsze). Nie jest to prawdziwe przeładowywanie, a bardzo niestabilne usuwanie całego pluginu z cache i wrzucanie go na nowo. Gdy to zrobisz to za każdym razem uszkodzi się część serwera, może to być mały kawałek pluginu, a może to być kilka całych pluginów.

a mógłbyś wymienić pluginy tego typu?

Edytowane przez KS03
Opublikowano
2 minuty temu, Helios1993 napisał:

Każdy plugin, który pozwala przeładować inny plugin.

okej

3 minuty temu, Helios1993 napisał:

Każdy plugin, który pozwala przeładować inny plugin.

a pluginy typu skquery wildskript i inne do skyptow psuja czy pomagaja?

Opublikowano

Te dwa są okropne i nie warto ich trzymać na serwerze, do dobrych addonów należą przede wszystkim skbee, skript-yaml i skript-placeholders.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Te dwa są okropne i nie warto ich trzymać na serwerze, do dobrych addonów należą przede wszystkim skbee, skript-yaml i skript-placeholders.

wgram je do serwera a tamte usune

a podasz przykłady tych pluginów niszczących? 

Opublikowano

Podałem ci niszczącą funkcję, nie da się wymienić wszystkich pluginów, które taką posiadają. Z bardziej znanych są to plugman i pluginmanager.

Opublikowano
5 minut temu, Helios1993 napisał:

Podałem ci niszczącą funkcję, nie da się wymienić wszystkich pluginów, które taką posiadają. Z bardziej znanych są to plugman i pluginmanager.

chyba nie ma takich pluginow 😕

Opublikowano

Możliwe też, że masz starą wersję skquery, która powodowała problemy z ładowaniem skryptów. Usuń ten addon i zobacz czy będzie działać.

Opublikowano
9 minut temu, Helios1993 napisał:

Możliwe też, że masz starą wersję skquery, która powodowała problemy z ładowaniem skryptów. Usuń ten addon i zobacz czy będzie działać.

sprawdze

13 minut temu, Helios1993 napisał:

bardzo dziękuję za pomoc ❤️

męczyłem się z tym bo skryptów nie mogłem używać

temat do zamknięcia 

1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

napisalem do ciebie na pv ;{

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z załadowaniem skryptu
  • AlexsanderARG zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...