Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przekonwertować plugin na nowszą wersję Minecrafta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem. Potrzebuję jednego pluginu na wersję 1.17.1, jednak on nie działa, ponieważ jest on na starszą wersje. Chciałbym się dowiedzieć czy istnieje jakaś opcja przekonwertowania, albo modyfikacji kodu pluginu aby był kompatybilny z 1.17 (na 1.16 jeszcze działa). Z góry dziękuje za pomoc :)

Opublikowano
11 minut temu, Helios1993 napisał:

Korzystanie z porzuconych pluginów to głupota, poszukaj dla niego nowszej alternatywy.

Właśnie próbowałem znaleźć coś podobnego jednak nie było niczego spełniającego moje wymagania i zarazem zaufanego. Jeżeli polecasz jakiś plugin na sprawdzanie graczy to jestem otwarty na propozycje 🙂.

Opublikowano

A po co zabierać czas graczom i administracji skoro wystarczy pobrać dobrego antycheata? Cheaty po stronie clienta jest bardzo łatwo ukryć, więc ochrona po stronie serwera będzie dużo skuteczniejsza.

Opublikowano
12 godzin temu, Helios1993 napisał:

A po co zabierać czas graczom i administracji skoro wystarczy pobrać dobrego antycheata? Cheaty po stronie clienta jest bardzo łatwo ukryć, więc ochrona po stronie serwera będzie dużo skuteczniejsza.

Rozumiem, dobry antycheat to podstawa, jednak jeżeli ktoś dobrze skonfiguruje cheaty to antycheat tego nie wykryje, a np. taki admin widzi, że ktoś się podejrzanie zachowuje i może go sprawdzić. 

PS. Wiesz może jak w pluginie MyCommand ustawić zmienne (np, że wpisuję w komendzie nick gracza i komendy, które się maja wykonać są właśnie tylko dla danego gracza) 😊

Opublikowano
21 minut temu, Nipsyrk napisał:

jeżeli ktoś dobrze skonfiguruje cheaty to antycheat tego nie wykryje

Jeśli używasz jakiegoś spartana czy starego nocheatplusa to się nie dziw, dużo ciężej jest obejść np. vulcana czy matrixa.

22 minuty temu, Nipsyrk napisał:

taki admin widzi, że ktoś się podejrzanie zachowuje i może go sprawdzić

Można też pobrać advancedreplay i obserwować nagrania zgłoszonego gracza.

23 minuty temu, Nipsyrk napisał:

Wiesz może jak w pluginie MyCommand ustawić zmienne

Jest to śmieciowy plugin, z którego nie zalecam korzystać. Lepiej jest użyć wydajniejszego i dużo bardziej rozbudowanego skripta.