Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Szybkie pytanie, szukam wydajnego serwera pod serwer Minecraft, który obsluży 100-300 graczy (rozbiezność gdyż na razie wszystko na etapie planowania).

Dostałem rekomendację na serwery GAME od OVH, lecz nie mam tak dużej ilości pieniędzy na ten moment, by opłacić pół roku serwera z góry, a opłata instalacyjna trochę też mi się nie podoba.

Jest szansa dostać coś w rozsądnej cenie (tj. nie przepłacić) co mólbym przedlużać co miesiąc i na tym spokojnie działać? 😉

Pozdro.   

EDIT: Po poświęceniu kilku godzin na czytaniu działu po kilku latach oraz przemyśleniu pewnych kwestii, do mojej glowy trafia teraz wiele podstawowych pytań - jeżeli jakaś zaznajomiona duszyczka chciałaby mi pomóc i na nię odpowiedxieć, to mogę kontynuuować w tym temacie lub na jakimś komunikatorze, bądź PW. (Oczywiście za giga pomoc na pewno odwdzięcze się pieniążkiem, pomocą itd.) 

Edytowane przez DomT2000
Opublikowano

Na jednym serwerze mc bez ogromnych ograniczeń w rozgrywce 300 graczy nie uciągnie nawet najmocniejszy dedyk. Możesz pomyśleć nad stworzeniem sieci serwerów, wtedy będzie to dużo łatwiejsze. Ovh jest bardzo drogim hostingiem, jego plusem jest dobra ochrona przed atakami. Hetzner jest dużo tańszy, jednak trzeba do niego kupić dodatkową ochronę. Znany i bezpieczny jest tcpshield, jednak też drogi. Patrz na nowe ryzeny (najlepiej piątej generacji) z dużą ilością wątków i unikaj randomowych hostingów, o których nikt nie słyszał.

Pytania możesz zadawać tu, w nowych tematach lub na moim serwerze discord, zależy od tego gdzie ci wygodniej.

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Na jednym serwerze mc bez ogromnych ograniczeń w rozgrywce 300 graczy nie uciągnie nawet najmocniejszy dedyk. Możesz pomyśleć nad stworzeniem sieci serwerów, wtedy będzie to dużo łatwiejsze. Ovh jest bardzo drogim hostingiem, jego plusem jest dobra ochrona przed atakami. Hetzner jest dużo tańszy, jednak trzeba do niego kupić dodatkową ochronę. Znany i bezpieczny jest tcpshield, jednak też drogi. Patrz na nowe ryzeny (najlepiej piątej generacji) z dużą ilością wątków i unikaj randomowych hostingów, o których nikt nie słyszał.

Pytania możesz zadawać tu, w nowych tematach lub na moim serwerze discord, zależy od tego gdzie ci wygodniej.

Hej, w sumie takiej szczególowej odpowiedzi. oczekiwałem 

1. Co do ilości graczy - chciałem właśnie pomyśleć o takiej sieci, by faktycznie zaspokoić różne potrzeby na podstawie feedbacku/researchu który w międzyczasie prowadzę. 

Patrzyłem parametry Hetznera, ale tak jak mówisz, chciałbym już znaleźć coś z ochroną. Na nowe Ryzeny zerkałem i w sumie dotarłem do Bloom'a którego polecaleś w innych tematach.

Co do kwestii pytań:
- Jestem chetny nawet do tego Discord'a, tylko czy dodać cię prywatnie i tam juz dasz mi bezpośrednio zapropszenie do owego serwera itd. ? 😉