Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zakupiłem serwer na hostingu TitanAxe 6000MB RAMu, żeby pograć ze znajomymi max 8 osób. Chciałbym spytać, czy jest to normalne, że na silniku Vanilla przy jednej osobie online jest ponad 90% zużycia RAM? image.png

Opublikowano

To jest jedna z wielu metod scamu tego "hostingu", zawsze pokazują użycie ramu kilkukrotnie większe aby zmusić klientów odczuwających lagi do zakupu droższego pakietu. Zalecam zmienić hosting, w prawie 2x niższej cenie otrzymasz o wiele lepszego vpsa na lvlupie kupując wplny za połowę ceny i używając kodu zniżkowego. Jest jeszcze całkiem dobra na pierwszy serwer pukawka, też trochę scamuje, jednak nie ma tam takiego oversellingu jak na titanscamie i jest dużo taniej.

Opublikowano (edytowane)

Czyli dobrze rozumiem że to zużycie nie jest faktycznie takie jak pokazuje? Mogę grać bez obawy, że gdy wbije więcej osób serwer się wyłączy? Teraz gdy nikogo nie ma na serwerze zużycie jest 98%. Hosting na pewno zmienię następnym razem.

1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

To jest jedna z wielu metod scamu tego "hostingu", zawsze pokazują użycie ramu kilkukrotnie większe aby zmusić klientów odczuwających lagi do zakupu droższego pakietu. Zalecam zmienić hosting, w prawie 2x niższej cenie otrzymasz o wiele lepszego vpsa na lvlupie kupując wplny za połowę ceny i używając kodu zniżkowego. Jest jeszcze całkiem dobra na pierwszy serwer pukawka, też trochę scamuje, jednak nie ma tam takiego oversellingu jak na titanscamie i jest dużo taniej.

Edytowane przez 4goldchains
Opublikowano (edytowane)

Jedyną prawde, jaką napisał @Helios1993 to tylko i wyłącznie o wyborze VPS. Nie jest to scam, otrzymujesz dostęp do takiej ilości RAMu jakiej powinieneś, aczkolwiek overselling przy takich cenach to nic ,,wyjątkowego''. Nie otrzymasz gwarantowanych zasobów, ponieważ żadnemu dostawcy by to się nie opłacało. W przypadku VPS jest podobnie, tylko przeważnie jest mniej usług na node, chociaż to zależy od hostingu.

Masz zapewne ustawione flagi, aby REZERWOWAŁY większość RAMu, a w panelu widzisz zużycie pamięci przez kontener, dlatego musisz to sprawdzić za pomocą pluginu lub modyfikacji.

#Edit

należy też pamiętać, że sam kontener w sobie potrzebuje trochę RAMu, żeby wszystko działało tak jak powinno. Przy takich słowach przydałyby się dowody.

Edytowane przez Vosly
Opublikowano
41 minut temu, Vosly napisał:

otrzymujesz dostęp do takiej ilości RAMu jakiej powinieneś

Sam siebie okłamujesz, titanscam daje ci 40% ramu ukazanego w panelu, każdy może to sprawdzić robiąc timingi.

42 minuty temu, Vosly napisał:

panelu widzisz zużycie pamięci przez kontener

Użycie widoczne w panelu przekracza maksymalny ram, więc jest dwukrotnie wyższe niż przypisany. Dzieje się tak nawet na najdroższych pakietach.

Nie rozumiem po co ciągle tak bardzo polecasz ten hosting, skoro wiele razy udowodniłem ci, że jest to oszustwo. Twoje wprowadzanie w błąd to już jakaś obsesja, dla dobra swojego i innych radzę ci udać się do psychologa. Nie piszę tego żeby cię wyśmiać, a żebyś sam się już nie ośmieszał.

Opublikowano (edytowane)

@Helios1993

To jest ukryta treść, proszę

Rozumiem, że masz dowody które podeślesz w kolejnej wiadomości?

Wiele razy korzystałem z hostingu i nie miałem takowych problemów. Próbowałeś to zgłosić do obsługi klienta?

Zdarzają się błędy, żaden system nie jest perfekcyjny.

Polecam ten hosting, ponieważ często z niego korzystałem i byłem zadowolony. Już jakiś czas temu o tym dyskutowaliśmy i nie raczyłeś przesłać prawdziwych dowodów, więc zapewne teraz będzie podobnie.

Niczego nie udowodniłeś, chyba, że według Ciebie udowodnienie czegoś to napisanie coś pokroju ,,Serwer to scam'' i tyle.

Edytowane przez Vosly
Opublikowano
1 godzinę temu, Vosly napisał:

nie raczyłeś przesłać prawdziwych dowodów, więc zapewne teraz będzie podobnie.

Wysyłałem ci już wiele dowodów, lecz ty je ignorujesz.

1 godzinę temu, Vosly napisał:

Rozumiem, że masz dowody które podeślesz w kolejnej wiadomości?

Posiada je autor tematu, @4goldchainsjeśli nie jest to dla ciebie problemem to wpisz /timings paste i podeślij tutaj linka (oczywiście cię do tego nie zmuszam).

Może dowody od kogoś innego niż ja ciebie przekonają.

• AlexsanderARG zmienił(a) tytuł na Dlaczego mam takie duże zużycie RAM na serwerze?