Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od razu przepraszam wszytkich za to że nie mam premki no ale nie każdy może płacić za mc więc no

Jakiś czas temu w tlauncherze tak bez powodu fps więc pobrałam crystal launchera i fps są w porządku.

Mam pobranego optifine i wszystkie ustawienia w tlauncherze są ustawione najniżej jak  się da. Najbardziej dziwi mnie to, że właśnie crystal launcher działa, ale tlauncher nie.

Jak macie jakieś pomysły co mogę zrobić to poproszę

Opublikowano (edytowane)

Oba pirackie launchery mają inne foldery dla plików i ustawień Minecrafta, więc pewnie w tym pierwszym coś zmieniłeś. Najlepiej będzie jeśli skończysz piracić i legalnie pozyskasz grę, jest to tylko 100zł, nawet dziecko może tyle zarobić w weekend. Przypominam też, że oba te launchery mogą mieć wirusy. Tlaunchera od jakiegoś czasu "badają" i wychodzi na to, że pobiera zmodyfikowaną wersję Javy z prywatnego serwera oraz się z nim "kontaktuje", a crystal zachęcał do korzystania z zawirusowanego clienta (warto pamiętać, że nadal zachęca do korzystania z cheatów).

Optifine radzę wywalić, był w miarę dobry za czasów 1.8, ale teraz jest bardzo niestabilny, a alternatywy oferują dwukrotnie więcej fpsów.

Edytowane przez Helios1993
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
33 minuty temu, Damian256 napisał:

Dołóż ramu.

Jeśli na 32GB RAMu nadal będzie lagować, to pewnie wtedy też autor musi dołożyć RAMu?

Opublikowano
1 minutę temu, Vosly napisał:

Jeśli na 32GB RAMu nadal będzie lagować, to pewnie wtedy też autor musi dołożyć RAMu?

Dołożenie ramu to jedna z możliwych opcji która może pomóc w tej sytuacji. Jeżeli nie trzeba szukać gdzieś indziej.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Damian256 napisał:

Dołożenie ramu to jedna z możliwych opcji która może pomóc w tej sytuacji. Jeżeli nie trzeba szukać gdzieś indziej.

Jedna z WIELU możliwych opcji. Stwierdzanie przy braku danych, że trzeba dołożyć RAMu jest zwyczajnie głupie. Bardzo dobrze można powiedzieć, żeby sformatować system, bo może jest zaśmiecony przez koparki i inne różne rzeczy. Co w przypadku, gdyby autor dokupił RAM i problem nadal by występował? (Pomijając fakt, że 16GB jest wystarczające)

Chociaż to nie zmienia tego, że temat jest stary i pewnie autor znalazł rozwiązanie.

Edytowane przez Vosly