Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie jaki: hosting, vps lub dedyk wybrać dla serwera z 50 slotami i z 50 pluginami. Na serwerze raczej nie będzie grało więcej niż 30 osób ale wole przygotować się na 50. Nie chciał bym przekroczyć ceny 45 zł miesięcznie maksymalnie do 60zł. Dodam jeszcze że serwer będzie na wersje 1.17.1 raczej na papermc, ponieważ słyszałem że jest najlepiej zoptymalizowany. Jeśli 45 zł to za mało to chciałbym zejść z pluginami i z slotami do takiej liczby by bez lagów dało się grać w tej cenie. Wiem że do 60 zł dedyk i vps są raczej nie możliwe!

Opublikowano
10 godzin temu, Helios1993 napisał:

Pakiet 'essentials' od blooma sobie poradzi jeśli zoptymalizujesz serwer według tego poradnika.

Dzięki za poradnik na pewno skorzystam ale co do tego blooma mam wątpliwości czy się nada w sensie że nic nie słyszałem o nim. Co myślisz o craftserve lub lvlup z tą ofertą 4gb ramu za 44 zł. Znam też osobę która korzysta z mtsv.pl i nie zauważyłem większych lagów na jej serwerze. Jest jeszcze titanaxe i pukawka lecz titanaxe raczej wychodzi z kwoty 30-45zł a na pukawce miałem serwer i nie było źle lecz były lekkie lagi spowodowane złym skonfigurowaniem 1.16 na bukkicie.

12 godzin temu, Helios1993 napisał:

Pakiet 'essentials' od blooma sobie poradzi jeśli zoptymalizujesz serwer według tego poradnika.

I mam też pytanie do serwera na wersje 1.18 może słyszałeś coś o tej wersji w sensie czy jest więcej wymagająca czy nie ma się co zastanawiać optymalizować i grać? Z góry dziękuję!

Opublikowano
5 godzin temu, fairef napisał:

Co myślisz o craftserve

Kiedyś był dobry, lecz od dwóch lat bardzo mocno overselluje.

lvlup

Domyślne ceny bardzo wysokie, możesz je dwukrotnie zmniejszyć kupując wplny od innych osób.

Znam też osobę która korzysta z mtsv.pl i nie zauważyłem większych lagów na jej serwerze

Strona z templatki, ram i procesor współdzielone.

titanaxe

Scam, nie poradzi sobie z kilkoma graczami.

pukawka

Plusem jest niska cena, jednak czasami można trafić na przeciążoną maszynę.

Dla 30 graczy pukawka może sobie poradzić, jednak nie jest to gwarantowane. Dla każdego serwera mc dobrze jest mieć przynajmniej 2 wątki procesora. Bloom ma największą szansę by w niskiej cenie uciągnąć tylu graczy. Warto też poczekać z tydzień-dwa na stabilne buildy Papera.

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Kiedyś był dobry, lecz od dwóch lat bardzo mocno overselluje.

Domyślne ceny bardzo wysokie, możesz je dwukrotnie zmniejszyć kupując wplny od innych osób.

Strona z templatki, ram i procesor współdzielone.

Scam, nie poradzi sobie z kilkoma graczami.

Plusem jest niska cena, jednak czasami można trafić na przeciążoną maszynę.

Dla 30 graczy pukawka może sobie poradzić, jednak nie jest to gwarantowane. Dla każdego serwera mc dobrze jest mieć przynajmniej 2 wątki procesora. Bloom ma największą szansę by w niskiej cenie uciągnąć tylu graczy. Warto też poczekać z tydzień-dwa na stabilne buildy Papera.

Dzięki czyli pukawka jak sie trafi dobra maszyna lub bloom czy polecasz coś jeszcze innego?

Opublikowano
4 minuty temu, fairef napisał:

Dzięki czyli pukawka jak sie trafi dobra maszyna lub bloom czy polecasz coś jeszcze innego?

W podobnej cenie na lvlupie dostaniesz podobny wydajnościowo do 'essentials' blooma pakiet UpRyze 8gb jeśli kupisz od kogoś wplny za połowę oficjalnej ceny. W tej cenie nie ma już nic więcej do polecenia.

Opublikowano
7 minut temu, Helios1993 napisał:

W podobnej cenie na lvlupie dostaniesz podobny wydajnościowo do 'essentials' blooma pakiet UpRyze 8gb jeśli kupisz od kogoś wplny za połowę oficjalnej ceny. W tej cenie nie ma już nic więcej do polecenia.

Teraz to już chyba ostateczne podziękowania w temacie hostingów 🙂. Na miesięczny test kupie blooma essentials 4gb. Tylko teraz pozostała sprawa wersji, domeny, item shopa i anty cheata co do wersji to grałem trochę już 1.18 i jest do przyjęcia tylko czy ryzykować z betą papera czy przez miesiąc odpalać z 1.17.1 a za miesiąc wziąć te same tylko nowsze pluginy i przenieć na 1.18. Na domenie zależy mi żeby była jak najtańsza i na dłuższy czas np: 3 miesiące. Nie chce się zamartwiać opłatami za domene. Item shopa niezbyt ogarniam i pewnie obejdę się bez niego, ale dopisuje go tutaj, ponieważ może ktoś mi jakiś doradzi. Co do anty cheata to mam na oku matrixa ale darmowa wersja nie ma ochrony przed killaurą i xrayem a płatna wersja ochroni przed killaurą ale nie przed xrayem i jest droga a na xrayu mi bardzo zależy ponieważ będzie to serwer survival.

Opublikowano
1 godzinę temu, fairef napisał:

czy ryzykować z betą papera czy przez miesiąc odpalać z 1.17.1

Najlepiej poczekać do ogłoszenia stabilnego builda (ok. 2 tygodnie) i wtedy odpalić serwer.

Na domenie zależy mi żeby była jak najtańsza i na dłuższy czas np: 3 miesiące

Kupisz ją na ovh.

Co do anty cheata to mam na oku matrixa

Z darmowych aktualnie najlepiej radzi sobie updated-nocheatplus, a z płatnych vulcan. Drugi bardzo skutecznie blokuje baritone, czyli jednego z najprzydatniejszych cheatów na survivale.

na xrayu mi bardzo zależy ponieważ będzie to serwer survival

Najpopularniejszy silnik używany przez ponad połowę wszystkich serwerów (Paper) skutecznie blokuje x-raya, a także kilka innych cheatów typu seedcracker i betternametags. Żeby najskuteczniej się przed nimi ochronić wystarczy przed stworzeniem świata włączyć opcję 'generate-random-seeds-for-all' w configu oraz skonfigurować blokadę x-raya według tego poradnika.

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

Z darmowych aktualnie najlepiej radzi sobie updated-nocheatplus

A miałbyś linka do tego updated-nocheatplus?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam mam problem z titanaxe zrobiłem serwer Forge pod mody dodałem tam z 5-6 modów lekkich i problem jest w tym że gdy wchodze na serwer crashuje mi i wywala mc mam CL a w modsach jak i na serwerze jak i w moim mc wszystko jest 

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaki hosting wybrać?