Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Od pewnego czasu szukam hostingu serwerów mc. Potrzebuje serwer który uciągnie: 

1. Spory świat który jest robiony ręcznie przeze mnie w WorldPainter.
2. Od 2 do nawet 7 graczy.
3. 7-10 modów (lekkie raczej dodające meble, konsole, pragnienie itd).
3. Wersja 1.12.2.
4. i będzie maks do 60zł. (za miesiąc ale najlepiej za dwa miechy) 

Aktualnie na uwadze mam Craftserve Grass, Enderchest (w najtańszym wydaniu profesjonalnym na dwa miechy) oraz Maxcraft (https://maxcraft.pl/games/44minecraftbezlimitu.html

Jestem w tym temacie zielony ale mam nadzieję że mnie trochę nakierujecie. 

Pozdrawiam, Pilot_Sunny. 

Opublikowano

Craftserve kiedyś był dobry, pod koniec 2019/na początku 2020 zaczął mocno oversellować. Na grassie nawet nie pozwolą ci wybrać silnika dla modów.

Enderchest już od wielu lat przez ogromną część osób jest uważany za najgorszy hosting, lagi będą przy kilku graczach.

Maxcraft(pukawka) jest jednym z lepszych polskich hostingów, ale ze względu na brak gwarantowanych zasobów jest (bardzo mała) szansa na trafienie na przeciążoną maszynę.

Bloom jest najlepszym hostingiem jaki znam (a znam ich sporo).

Możesz wybierać między pukawką za 28zł/msc oraz bloomem za $10/msc (pakiet 'essentials'). Na pukawce istnieje mała szansa na przeciążoną maszynę i gwarantowane zasoby są bardzo niskie, a na bloomie współdzielony jest jedynie procesor (ze względu na to, że inne serwery rzadko są maksymalnie obciążone, przez większość czasu masz na nim 100% * 2 wątki, a minimalnie 50% x 2 wątki). Oba hostingi sobie poradzą, więc już zależy od ciebie czy chcesz zaryzykować i oszczędzić trochę pieniędzy, czy mieć pewność, że nie będzie lagów, i wydać trochę więcej.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Opinie o CraftServe