-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
panklapoluchy12
panklapoluchy12
Dobry wieczór!
Mam spory problem z uruchomieniem gry Cod 1 (tej jednej z najstarszych) na systemie Windows 10. Instalacja przebiegła bez najmniejszego problemu ale nie chce mi się uruchomić. Na początku pojawia się błąd ,,Proszę się zalogować jako użytkownik z prawami administratora i spróbować ponownie" gdyż jestem zalogowany i jedyne konto to jest administratora, czyli moje. Uruchomienie owej gry przez administratora nie przynosi skutków, po prostu się nic nie dzieje. Direct 9.0b niezbędny do działania tej gry został zainstalowany wraz z grą. Wszedłem do wujka google trochę poczytać o tym ale tam gracze mieli ten sam problem i raczej nikt nie pomógł w rozwiązaniu tego problemu. Jestem mega zawiedziony bo płacąc 500zł za system nie można choć odrobinę skorzystać z starej oryginalnej gry na płycie bo zapewne dziesiątka uznaje to jako pirata? Nie mam pojęcia ale bardzo zależy mi na grze, jak i młodszemu synowi bo bardzo chcielibyśmy w tę grę zagrać 🙂
Z drugą częścią tej gry, czyli Call of duty 2 podobno nie ma problemu, tylko wystarczy uruchomić zgodnie z systemem windows xp lub starszym i gra działa, tutaj niestety tak nie jest.
Dodam jeszcze, że miałem system windows 7 na płycie i go zainstalowałem na oddzielnej partycji (Dysk D) ale nie do końca zaowocowało to sukcesem bo system się zainstalował ale jest problem z zainstalowaniem sterowników aby monitor podpięty do laptopa i reszta rzeczy działała poprawnie. Nie wiem co już mamy robić, liczę na każdą pomoc z Waszej strony.
W razie jakby się udało zainstalować sterowniki na windows 7 to na jakiej to zasadzie działa? aby zagrać w cod na tej partycji z tym systemem muszę się zalogować na tym windowsie czy mogę poprostu pośrednio przez windows 10 zainstalować tę grę na partycji D gdzie mam Windows 7 i gra będzie działać? Nie jestem specem w tej dziedzinie więc proszę się nie śmać 🙂
Dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
Jeśli jest to zły dział to przepraszam i proszę o przeniesienie do poprawnego działu.
3 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi