Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd podczas instalacji forge'a

xDRAKEN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chce zainstalować forge'a starszej wersji ktorego potrzebuje do modyfikacji ale wyskakuje mi błąd i nie moge go zainstalować pojawia mi się pliczek tekstowy z takim o to napisem:
java.net.preferIPv4Stack=true
Exception in thread "main" java.lang.reflect.InvocationTargetException
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at net.minecraftforge.installer.Java6Gate.main(Java6Gate.java:48)
Caused by: java.lang.ExceptionInInitializerError
    at net.minecraftforge.installer.ClientInstall.getSponsorMessage(ClientInstall.java:401)
    at net.minecraftforge.installer.InstallerAction.getSponsorMessage(InstallerAction.java:60)
    at net.minecraftforge.installer.InstallerPanel.updateFilePath(InstallerPanel.java:334)
    at net.minecraftforge.installer.InstallerPanel.<init>(InstallerPanel.java:315)
    at net.minecraftforge.installer.SimpleInstaller.launchGui(SimpleInstaller.java:167)
    at net.minecraftforge.installer.SimpleInstaller.main(SimpleInstaller.java:54)
    ... 5 more
Caused by: java.lang.ArrayIndexOutOfBoundsException: 1
    at net.minecraftforge.installer.MirrorData.buildMirrorList(MirrorData.java:84)
    at net.minecraftforge.installer.MirrorData.<init>(MirrorData.java:63)
    at net.minecraftforge.installer.MirrorData.<clinit>(MirrorData.java:17)
    ... 11 more

wie ktoś jak to może naprawić i mi pomoże bo to bardzo pilne i potrzebuje tego gdyż tworze serwer RP i bez tego nie ruszy

Opublikowano

Czy ty próbujesz uruchomić instalator jako serwer? 🤔

Po pobraniu instalatora forga z oficjalnej strony musisz najpierw go uruchomić na swoim komputerze i wybrać wersję na serwer.

Opublikowano

chce wgrac zwyklego forge'a do mc nie na serwer chce wytestowac mody na singleplayer mode ale nie moge gdyz chce sprawdzic mody a z tego co czytalem na pewien mod potrzebuje 1.12.2 z koncowka 2759 a nie moge go zainstalowac bo wyskakuje mi taki o to błąd

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Błąd podczas instalacji forge'a

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...