Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • ✅ System prywatnych wiadomości
    • ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 global macro pytanie

Setraline

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, generalnie ostatnio wrocilem do metina i zaczalem sie zastanawiac nad lekką automatyzacja gry zeby nie trzeba bylo spedzac x czasu na nudnych rzeczach, chodzi mi o macro. Szperalem trochę i niektorzy mowia ze za macro mozna dostac banika a inni mówią że jest git. Na dodatek na zagranicznym forum znalazłem wątek odnośnie fali banów z 27.03.20, Tam Community Manager napisał że niby ''wtedy nie banowaliśmy za macro klawiatury i myszki'' I w końcu nie wiem czy to jest ogólnie banowane czy chodziło o samego ban wave'a. Jezeli ktos uzywa makro na globalu to moze napisac czy w porządku czy jednak ban wleci.

Opublikowano

Pół roku temu używałem macro (chodź na globalu to strata czasu według mnie) i dalej nic nie wyłapałem.

Głównie 4 konta, każde ma się dobrze.

Macro głownie pod zbieranie chłamu z ziemi.

Jako takie macro to raczej bana nie wyłapie na PLu bo tam żeby dostać go to trzeba sie naprawdę wysilić 😄

Już bardziej efektywne będzie bocenie  ale tu już musisz mieć oko na grę cały czas.

Opublikowano
11 godzin temu, Insigin napisał:

Pół roku temu używałem macro (chodź na globalu to strata czasu według mnie) i dalej nic nie wyłapałem.

Głównie 4 konta, każde ma się dobrze.

Macro głownie pod zbieranie chłamu z ziemi.

Jako takie macro to raczej bana nie wyłapie na PLu bo tam żeby dostać go to trzeba sie naprawdę wysilić 😄

Już bardziej efektywne będzie bocenie  ale tu już musisz mieć oko na grę cały czas.

Dzięki za odpowiedź.

Czyli teoretycznie nic się nie zmieniło, turcy i hiszpanie nadal w metinie uzywaja macro i mają się dobrze z tego co widzę. Spróbuje na Virtualu i VPN'ie wrzucic zbieranie dropu z macro i zobaczymy jak będzie to prosperować. Jezeli ktos ma jeszcze jakies przydatne info o macro to zapraszam do pisania 😄

edit;

Jeszcze jedno pytanie, VPNA uzywac na Virtualu czy na głównym desktopie? czy nie ma znaczenia?

Opublikowano
11 godzin temu, Setraline napisał:

Jeszcze jedno pytanie, VPNA uzywac na Virtualu czy na głównym desktopie? czy nie ma znaczenia?

VPNa załączasz na głównym.

Jak grać będziesz na VM to musisz połączyć się  z NAT i tam ustawić  Typ adaptera na sieć parawirtualizowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...