Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak usunąć wszystkie kanały na raz na moim serwerze discord? (serwer #minecraft i #discord)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(ZA WSZYSTKIE KOMENTARZE ODRAZU Z GÓRY DZIĘKUJE!)

Szukam osób, które powiedzą mi jak usunąć jak pisałem powyżej wszystkie kanały na moim serwerze discord.

Jakoś 3 dni temu (11 sierpień) może 2 dni temu (coś około) wydarzyła się taka sytuacja że mój serwer discord stracił wszystkie kanały oraz w mc/minecraft mape, pluginy no i w całe pliki. Ogólnie powodem był włam zrobiony (prawdopodobnie) przez moich 2 kolegów - jednego znam dłużej (BR3M1XU) oraz - jednego znam krócej (Qubek11).

Lecz obaj sądzą że powodem był jakiś (włam) na ich komputer przez anydeska.

Tutaj macie jedną rozmowę (to napisałem do kolegi: Serka, który pomagał z serwerem):

Najpierw kolega Siric (Mój programista) szybko powiedzial, że BR3M1XU zniszczył serwer discord i Minecraft. Potem zapytałem się BR3M1XA czy on to zrobił, to powiedział że to nie on bo był z kolegą na polu cały dzień i nie mógł jak tego zrobić, powiedział że to może być QUBEK (WspółWłaściciel), ponieważ BR3M1XU był rekrutowany w gildii, w której był QUBEK, a BR3M1XU (niby podawał anydeska) więc mogło być tak że administrator podał anydeska QUBKOWI11. Napisałem do QUBKA i odpisał że to nie on ,,XDDD co się dzieje'' i wogole. No to okazało się że to był BR3M1XU i QUBEK11...

Ponieważ programista Siric wysłał jego prywatne wiadomości z bremixem...

Napiszcie jak mam usunąć te kanały ponieważ dużo spędziłem pracy nad serwerem, a wszystko straciłem w taki sposób :/. Przynajmniej to mi sprawi jakąś tam pociechę, że naprawie ten dc lecz będzie trzeba też zrobić role..

pooozdro, zarząd serwera lchc.

obraz_2021-08-14_181228.png

obraz_2021-08-14_181257.png

Jeszcze raz z góry za wszystkie komentarze dziękuje. 😁

A i jeszcze jedno, szukam osób do administracji żeby odbudować razem serwer discord i minecraft (głównie minecraft)🙂 

• 4 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Chyba nie ma możliwości do usunięcia masowo kanałów. Jedynie pozostaje pojedynczo usuwać. 

Następnym razem proponuję dać Admina bardziej zaufanym osobom. Albo ograniczyć rolę żeby nie można było usuwać kanałów i dawać roli.

Edytowane przez Monjia
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.03.2022 o 15:33, Monjia napisał:

Chyba nie ma możliwości do usunięcia masowo kanałów. Jedynie pozostaje pojedynczo usuwać. 

Następnym razem proponuję dać Admina bardziej zaufanym osobom. Albo ograniczyć rolę żeby nie można było usuwać kanałów i dawać roli.

Jest jeden sposób. Dodanie zweryfikowanego bota Xenon (https://xenon.bot), oraz wpisanie /template load blank. Najlepiej jest danie rangi bota na samą górę, żeby też mógł usunąć rolę.

Opublikowano
19 godzin temu, ChceBycNoobem100 napisał:

Jest jeden sposób. Dodanie zweryfikowanego bota Xenon (https://xenon.bot), oraz wpisanie /template load blank. Najlepiej jest danie rangi bota na samą górę, żeby też mógł usunąć rolę.

O to nie widziałam o tym 🤭 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 18.03.2022 o 15:33, Monjia napisał:

Jest tak opcja 

• 1 miesiąc temu...