Skocz do zawartości

Lagi na fivem


Polecane posty

tutaj mój sprzęt https://www.x-kom.pl/lista/k8ffpfz9p . Według mnie z takim sprzętem nie powiniem mieć lagów. wygląda to tak ze jak jade samochodem to fps mi spadaja i dostaje freeza. Nawet po ustawieniu limitu fps.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Cześć,

 

pierwsze co to spytam o sterowniki, aktualne? Drugie - problem występuje tylko na FiveM? Inne gry działają poprawnie?

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
2 godziny temu, Maksasioros napisał:

Cześć,

 

pierwsze co to spytam o sterowniki, aktualne? Drugie - problem występuje tylko na FiveM? Inne gry działają poprawnie?

Tak sterowniki aktualne, robiłem reinstal sterowników na czysto. I wsumie tylko na tym serwerze jak teraz patrzałem. Bo jak gram na rdm albo exile wbiłem to było git. Testowałem jeszcze w fortnite tam jest git tylko przez monitor mam lekki efekt klatkowania bo 75 Hz. I w csie też jest git. + Podczas gry w fivema, nie testowałem w fortnite to mam 20% zużycia procka a karty 90 z tego powodu że ustawiłem lepsze renderowanie bo jak mam gorsze ust graficzne to jest jeszcze gorzej. + Jak obserwowałem to tam chodził w 50% zużycia czyli 8gb a fivem żre od 10-12 więc może od tego. 

2 godziny temu, Vosly napisał:

Masz wgrane jakieś shadery i jesteś pewny, że to nie kwestia optymalizacji serwera?

Miałem shadery. Jeśli znasz "fatka" to jego, pod fpsy ale działało słabo więc zainstalowałem pod grafikę i chodzi lepiej ale nadal przeszkadza bo zacina , freezuje. Myślałem i może monitor mi się tnie ale wątpię. A kwestia optymalizacji serwera, no serwer ma dosyć słaba optymalizację ale jak pisałem z ludźmi to na spokojnie im na i5 2400 i rx570 +12gb ram chodzi więc idk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
23 minuty temu, mAT4II napisał:

Tak sterowniki aktualne, robiłem reinstal sterowników na czysto. I wsumie tylko na tym serwerze jak teraz patrzałem. Bo jak gram na rdm albo exile wbiłem to było git. Testowałem jeszcze w fortnite tam jest git tylko przez monitor mam lekki efekt klatkowania bo 75 Hz. I w csie też jest git. + Podczas gry w fivema, nie testowałem w fortnite to mam 20% zużycia procka a karty 90 z tego powodu że ustawiłem lepsze renderowanie bo jak mam gorsze ust graficzne to jest jeszcze gorzej. + Jak obserwowałem to tam chodził w 50% zużycia czyli 8gb a fivem żre od 10-12 więc może od tego. 

No to słuchaj, jest to kwestia serwera - źle zoptymalizowany kod lua w skryptach i już wystarczy, że gierka się buguje u niektórych albo większości. 

Wychodzi na to, że po prostu wystarczy zmienić serwer i po problemie.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
5 godzin temu, Maksasioros napisał:

No to słuchaj, jest to kwestia serwera - źle zoptymalizowany kod lua w skryptach i już wystarczy, że gierka się buguje u niektórych albo większości. 

Wychodzi na to, że po prostu wystarczy zmienić serwer i po problemie.

Niby tak ale jednak mam te 20% zużycia procka. A karty 100 i gdy dostaje freeze procek skacze do 50+ także wiesz + osoby z gorszymi sprzętami na spokojnie tam grają bez Łagów a serwer jest dosyć fajny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
15 godzin temu, mAT4II napisał:

Niby tak ale jednak mam te 20% zużycia procka. A karty 100 i gdy dostaje freeze procek skacze do 50+ także wiesz + osoby z gorszymi sprzętami na spokojnie tam grają bez Łagów a serwer jest dosyć fajny.

No w takim razie jest wiele opcji, nawet mogły Ci się źle pliki pobrać i gdzieś tam się "gryzą". Możesz z kimś z serwerka pogadać lub z administracją, może kiedyś się z tym spotkali i będą potrafili pomóc.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
3 godziny temu, Maksasioros napisał:

No w takim razie jest wiele opcji, nawet mogły Ci się źle pliki pobrać i gdzieś tam się "gryzą". Możesz z kimś z serwerka pogadać lub z administracją, może kiedyś się z tym spotkali i będą potrafili pomóc.

Dzięki za propozycje spróbuję gadałem z jedną osoba i powiedziała żebym zrobił weryfikację plików, reinstal gta robiłem i nie pomogło może reinstall gta usunę shadery itp popróboje. Dzięki za pomoc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
Okienko zamknie się za 5 sekund...