Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na fivem

mAT4II

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tutaj mój sprzęt https://www.x-kom.pl/lista/k8ffpfz9p . Według mnie z takim sprzętem nie powiniem mieć lagów. wygląda to tak ze jak jade samochodem to fps mi spadaja i dostaje freeza. Nawet po ustawieniu limitu fps.

Opublikowano

Cześć,

pierwsze co to spytam o sterowniki, aktualne? Drugie - problem występuje tylko na FiveM? Inne gry działają poprawnie?

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
2 godziny temu, Maksasioros napisał:

Cześć,

pierwsze co to spytam o sterowniki, aktualne? Drugie - problem występuje tylko na FiveM? Inne gry działają poprawnie?

Tak sterowniki aktualne, robiłem reinstal sterowników na czysto. I wsumie tylko na tym serwerze jak teraz patrzałem. Bo jak gram na rdm albo exile wbiłem to było git. Testowałem jeszcze w fortnite tam jest git tylko przez monitor mam lekki efekt klatkowania bo 75 Hz. I w csie też jest git. + Podczas gry w fivema, nie testowałem w fortnite to mam 20% zużycia procka a karty 90 z tego powodu że ustawiłem lepsze renderowanie bo jak mam gorsze ust graficzne to jest jeszcze gorzej. + Jak obserwowałem to tam chodził w 50% zużycia czyli 8gb a fivem żre od 10-12 więc może od tego. 

2 godziny temu, Vosly napisał:

Masz wgrane jakieś shadery i jesteś pewny, że to nie kwestia optymalizacji serwera?

Miałem shadery. Jeśli znasz "fatka" to jego, pod fpsy ale działało słabo więc zainstalowałem pod grafikę i chodzi lepiej ale nadal przeszkadza bo zacina , freezuje. Myślałem i może monitor mi się tnie ale wątpię. A kwestia optymalizacji serwera, no serwer ma dosyć słaba optymalizację ale jak pisałem z ludźmi to na spokojnie im na i5 2400 i rx570 +12gb ram chodzi więc idk

Opublikowano
23 minuty temu, mAT4II napisał:

Tak sterowniki aktualne, robiłem reinstal sterowników na czysto. I wsumie tylko na tym serwerze jak teraz patrzałem. Bo jak gram na rdm albo exile wbiłem to było git. Testowałem jeszcze w fortnite tam jest git tylko przez monitor mam lekki efekt klatkowania bo 75 Hz. I w csie też jest git. + Podczas gry w fivema, nie testowałem w fortnite to mam 20% zużycia procka a karty 90 z tego powodu że ustawiłem lepsze renderowanie bo jak mam gorsze ust graficzne to jest jeszcze gorzej. + Jak obserwowałem to tam chodził w 50% zużycia czyli 8gb a fivem żre od 10-12 więc może od tego. 

No to słuchaj, jest to kwestia serwera - źle zoptymalizowany kod lua w skryptach i już wystarczy, że gierka się buguje u niektórych albo większości. 

Wychodzi na to, że po prostu wystarczy zmienić serwer i po problemie.

Opublikowano
5 godzin temu, Maksasioros napisał:

No to słuchaj, jest to kwestia serwera - źle zoptymalizowany kod lua w skryptach i już wystarczy, że gierka się buguje u niektórych albo większości. 

Wychodzi na to, że po prostu wystarczy zmienić serwer i po problemie.

Niby tak ale jednak mam te 20% zużycia procka. A karty 100 i gdy dostaje freeze procek skacze do 50+ także wiesz + osoby z gorszymi sprzętami na spokojnie tam grają bez Łagów a serwer jest dosyć fajny.

Opublikowano
15 godzin temu, mAT4II napisał:

Niby tak ale jednak mam te 20% zużycia procka. A karty 100 i gdy dostaje freeze procek skacze do 50+ także wiesz + osoby z gorszymi sprzętami na spokojnie tam grają bez Łagów a serwer jest dosyć fajny.

No w takim razie jest wiele opcji, nawet mogły Ci się źle pliki pobrać i gdzieś tam się "gryzą". Możesz z kimś z serwerka pogadać lub z administracją, może kiedyś się z tym spotkali i będą potrafili pomóc.

Opublikowano
3 godziny temu, Maksasioros napisał:

No w takim razie jest wiele opcji, nawet mogły Ci się źle pliki pobrać i gdzieś tam się "gryzą". Możesz z kimś z serwerka pogadać lub z administracją, może kiedyś się z tym spotkali i będą potrafili pomóc.

Dzięki za propozycje spróbuję gadałem z jedną osoba i powiedziała żebym zrobił weryfikację plików, reinstal gta robiłem i nie pomogło może reinstall gta usunę shadery itp popróboje. Dzięki za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...