Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy taka maszyna uciągnie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam malutkie pytanko. Pytanie takie czy maszyna da rade uciągnąć 100+ osób? Już robiłem serwer na r5 3600x i przy 40 pluginach dawało rade grać 70 osób przy 20 tpsach, ale czy tutaj da rade tego nie wiem 😛
Oferta:

Przechwytywanie.PNG

Opublikowano

A co to jest za hosting? Dają 8 wątków przy tym pakiecie, więc nie wygląda to na kvm (zapewne dzielisz te wątki z innymi serwerami). Przy takiej ilości osób zalecałbym skorzystać z bloom.host, pakiet performance+ 12gb (ryzen 9 5950x, 3 wątki tylko dla ciebie) powinien sobie poradzić.

Opublikowano
2 godziny temu, Helios1993 napisał:

A co to jest za hosting? Dają 8 wątków przy tym pakiecie, więc nie wygląda to na kvm (zapewne dzielisz te wątki z innymi serwerami). Przy takiej ilości osób zalecałbym skorzystać z bloom.host, pakiet performance+ 12gb (ryzen 9 5950x, 3 wątki tylko dla ciebie) powinien sobie poradzić.

batcore.eu, zalezy mi na tym zeby byla platnosc psc bo paypala ani karty nie mam 😕

Opublikowano
31 minut temu, dinozaur pimpus napisał:

batcore.eu

Nigdzie na stronie nie ma informacji o wirtualizacji, a patrząc na ilość wątków w pakietach, na 100% nie jest to kvm i dzielisz te wątki z innymi.

31 minut temu, dinozaur pimpus napisał:

karty nie mam

Rodzice mogą za ciebie zapłacić, a ty w gotówce im oddasz.

Opublikowano
7 minut temu, Helios1993 napisał:

Nigdzie na stronie nie ma informacji o wirtualizacji, a patrząc na ilość wątków w pakietach, na 100% nie jest to kvm i dzielisz te wątki z innymi.

Rodzice mogą za ciebie zapłacić, a ty w gotówce im oddasz.

Moja matka boi sie internetu i jak zamawia coś to zawsze na pobranie bierze więc wiesz, z ojcem już dawno nie mieszkam i no. Naogladala sie smiesznych wiadomosvi kiedys i do teraz jej zostalo

Opublikowano
Dnia 2.05.2021 o 11:33, Helios1993 napisał:

Ogólnie to napisałem do nich na discordzie, odpisali mi że KVM, więc brać?

Opublikowano
49 minut temu, dinozaur pimpus napisał:

Ogólnie to napisałem do nich na discordzie, odpisali mi że KVM, więc brać?

Dopytaj się o informacje o całej maszynie, ilość miejsca na dysku itp. i wypisz mi je tutaj.

Opublikowano
27 minut temu, Helios1993 napisał:

Dopytaj się o informacje o całej maszynie, ilość miejsca na dysku itp. i wypisz mi je tutaj.

vCPU ➤ Intel Core i9-9900K (8x) lub AMD Ryzen 9 3900 (8x)
RAM ➤ 16GB DDR4 ECC
SSD ➤ 200GB
Łącznośc do ➤ 200Mbps
Limit danych ➤ Bez limitu
Dostępność ➤ Niestety narazie nie dostępne, przedwczoraj chłop wykupił pare serwerów :d
Wirtualizacja  ➤ KVM

Dostęp do konta ROOT
Dostęp do API
Monitorowanie 24/7
System do wyboru (ubuntu, debian itd)
Jeżeli coś pójdzie nie tak, gwarancja zwrotu pieniędzy do 2 dni
Szybka pomoc techniczna zarówno jak i na dsc i na stronie
Możliwość zwiększenia pakietu
Możliwość opłacenia serwera o każdej porze dnia i nocy

Opublikowano

Więc tak jak myślałem, wątki dzielisz z innymi serwerami. Jak sam widzisz, ten procesor ma 24 wątki, a ty dostajesz 8. To by znaczyło, że tylko dwie inne osoby mogą kupić ten pakiet, co zapełni 48gb ramu oraz 600gb dysku. 80gb ramu i ~3,2tb dysku by było nieużywane gdyby nie było tam jakiegoś oversellingu, a coś takiego by się im nie opłacało.

Opublikowano
8 minut temu, Helios1993 napisał:

Więc tak jak myślałem, wątki dzielisz z innymi serwerami. Jak sam widzisz, ten procesor ma 24 wątki, a ty dostajesz 8. To by znaczyło, że tylko dwie inne osoby mogą kupić ten pakiet, co zapełni 48gb ramu oraz 600gb dysku. 80gb ramu i ~3,2tb dysku by było nieużywane gdyby nie było tam jakiegoś oversellingu, a coś takiego by się im nie opłacało.

No dobra, to w takim razie znasz jakiś hosting na ryzenach? Już mialem vpsa na pixelhost.pl oferta 16gb ram i dawało rade 70+ osob, ale chcialbym wpuscic wiecej osob i przy survivalu nie sadze ze dalo by rade. Narazie szukam hostingu na ktorym mozna placic psc/etherum wiec jezeli znasz jakis napisz tutaj :d

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Czy taka maszyna uciągnie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...