Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , przychodze do was z pytaniem nie wiem czy banalnym lecz ostatnio nad tym myśle .

Ogólnie przymierzam się do zakupu 3 monitora który będzie miał te 244 hz i mam rozkmine , moja karta graficzna (gtx1050 ti) ma  3 porty DVI ( podłączony monitor 60hz) HDMI (podłączony monitor 75hz) oraz DisplayPort do którego będe chciał podłączyć ten monitor 244 hz . Pytanie brzmi tak : Czy wszystko będzie działało poprawnie współgrało ze sobą  itd , bo pamiętam że miałem problem ze znalezieniem monitora kiedy pierwszy raz podłączałem 2 monitor , system go nie wykrywał więc stąd moje wątpiwości . Mam też pytanie odnośnie czy hz będą poprawnie się wyświetlać (tam gdzie monitor ma 244 hz będą 244hz , a w innych będzie wartość danych monitorów ) i czy jest jakiś program/da się jakoś sprawdzić hz wyświetlane na monitorze w czasie rzeczywistym (tak jak pokazują się np . fps w grach )? 

Mam nadzieje że mniej więcej dobrze wytłumaczyłem moje zapytanie i nie będziecie mieli problemów ze zrozumieniem treści, z góry dzięki :P

• 1 rok później...
Opublikowano

Cześć!

Moim zdaniem ciężko Ci będzie uzyskać maksimum z tego monitora przy tej karcie graficznej. Raczej bez problemu podłączysz 3 monitory, ponieważ według specyfiakcji od producenta ta karta graficzna wspiera max 3 monitory, ale płynne wyświetlanie obrazu w 240hz no nie wiem 😕