Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie rang w EssentialsXChat

vNaskes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam essentials permissions ex rangi stworzone config w essentials wyglada tak: 

############################################################
# +------------------------------------------------------+ #
# |                   EssentialsX Chat                   | #
# +------------------------------------------------------+ #
############################################################

# You need to install EssentialsX Chat for this section to work.
# See https://essentialsx.cf/wiki/Module-Breakdown.html for more information.

chat:

# If EssentialsChat is installed, this will define how far a player's voice travels, in blocks.  Set to 0 to make all chat global.
  # Note that users with the "essentials.chat.spy" permission will hear everything, regardless of this setting.
  # Users with essentials.chat.shout can override this by prefixing text with an exclamation mark (!)
  # Users with essentials.chat.question can override this by prefixing text with a question mark (?)
  # You can add command costs for shout/question by adding chat-shout and chat-question to the command costs section."
  radius: 0

# Chat formatting can be done in two ways, you can either define a standard format for all chat.
  # Or you can give a group specific chat format, to give some extra variation.
  # If set to the default chat format which "should" be compatible with ichat.
  # For more information of chat formatting, check out the wiki: http://wiki.ess3.net/wiki/Chat_Formatting

format: '{DISPLAYNAME} &8» &7 {MESSAGE}'

group-formats:
  #  Default: '{WORLDNAME} {DISPLAYNAME}&7:&r {MESSAGE}'
    default: '&8 &7{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'
    Vip: '&8 &8[&6VIP&8] &6{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'
    sVip: '&8 &8[&bSVIP&8] &b{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'
    sponspr: '&8 &8[&bSponsor&8] &b{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'
    legenda: '&8 &8[&blegenda&8] &b{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'
    Root: '&8[&4W&8] &4{DISPLAYNAME} &8» &6{MESSAGE}'
    Admin: '&8[&cA&8] &4{DISPLAYNAME} &8» &6{MESSAGE}'
    Mod: '&8[&2M&8] &4{DISPLAYNAME} &8» &6{MESSAGE}'
    Help: '&8[&9H&8] &4{DISPLAYNAME} &8» &6{MESSAGE}'
    yt: '{POINTS}{TAG}&8[&fY&4T&8] &5{DISPLAYNAME} &8» &f{MESSAGE}'

a nie dziala prefix wyswietla sie tylko to co jest pogrubione (ten prefix to dziala) reszta nie prosze o pomoc!!!!

POMOGLEM? ZAZNACZ SERDUSZKO OBOK POSTU POMAGAM W MINECRAFT I DISCORD
Pytania? napisz ponownie. W temacie lub na pv. Zajmuje sie pomoca w skryptach minecraft oraz niektore pluginy. Zarzadzanie serwerem. Pisze wlasne skrypty. 
Opublikowano

Użyj nowego pluginu LuckPerms, tam w edytorze możesz ustawiać prefixy

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

JUZ PATRZE

Pytania? napisz ponownie. W temacie lub na pv. Zajmuje sie pomoca w skryptach minecraft oraz niektore pluginy. Zarzadzanie serwerem. Pisze wlasne skrypty. 
Opublikowano

1. Nie korzystaj z zawirusowanego pexa, użyj luckpermsa.
2. Nie korzystaj z group-formats essentialsa, zamiast tego skorzystaj z prefixów luckpermsa.

Posiadasz najnowsze wersje pluginów essentialsx, essentialsxchat i vault? Z jakiego silnika korzystasz?

Opublikowano

no i gdzie to znalesc jak dac permisje itp

Opublikowano

nie dziala mi ta komenda

nie moge rowniez dac sobie permisji luckperms.* chociaz wpisuje dobra komende

teraz wbic nie mg pisze [lp] loading permisson data i ze pozniej sprobowac itp

jak wpisuje /lp editor w konsoli to jest to:

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: java.lang.NullPointerException

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.tasks.SyncTask.run(SyncTask.java:55)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.tasks.SyncTask$Buffer.perform(SyncTask.java:90)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.tasks.SyncTask$Buffer.perform(SyncTask.java:80)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.cache.BufferedRequest.requestDirectly(BufferedRequest.java:95)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.commands.misc.EditorCommand.execute(EditorCommand.java:75)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.command.abstraction.SingleCommand.execute(SingleCommand.java:55)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.command.abstraction.SingleCommand.execute(SingleCommand.java:47)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.command.CommandManager.execute(CommandManager.java:262)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at me.lucko.luckperms.common.command.CommandManager.lambda$executeCommand$1(CommandManager.java:166)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at java.util.concurrent.CompletableFuture$AsyncRun.run(CompletableFuture.java:1626)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1149)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:624)

[21:43:10] [luckperms-command-executor/WARN]: at java.lang.Thread.run(Thread.java:748)

ZA TO MAM KICKA W KONSOLI POKAZUJE

[21:44:01] [User Authenticator #9/INFO]: Disconnecting com.mojang.authlib.GameProfile@1a8084cb[id=8f387aad-e6f7-37b6-9a2d-b33d12e6e0b6,name=KaCpEr9537,properties={},legacy=false] (/89.229.240.147:54183): §7[§b§lL§3§lP§7]§r §cA database error occurred whilst loading permissions data. Please try again later. If you are a server admin, please check the console for any errors.

[21:44:01] [Server thread/INFO]: com.mojang.authlib.GameProfile@1a8084cb[id=8f387aad-e6f7-37b6-9a2d-b33d12e6e0b6,name=KaCpEr9537,properties={},legacy=false] (/89.229.240.147:54183) lost connection: §7[§b§lL§3§lP§7]§r §cA database error occurred whilst loading permissions data. Please try again later. If you are a server admin, please check the console for any errors.

database error occurred whilst loading permissions data. Please try again later. If you are a server admin, please check the console for any errors.

Opublikowano

korzystam z spigota

Opublikowano

nie moge nie mam jak nie mam mozliwosci na purpur hosting - titanaxe

Opublikowano
Przed chwilą, vNaskes napisał:

hosting - titanaxe

Zalecam jak najszybciej zmienić hosting, titanaxe to scam. Tymczasowo możesz skorzystać z silnika Tuinity.

Opublikowano

wyczerpia mi sie pieniadze na kacie i zmienie ale jaki polecasz i tak ogl mam kupiona domene na titanaxe jaki hosting abym mogl uzyc tej domeny>?

jak co nie stac mnie na jakis bardzo wypasiony hosting

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Ustawienie rang w EssentialsXChat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...