Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własny generator świata

vWorsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie jak zrobić "Custom world" na megadrop typu jak jest na Tabmc.pl Dragon-Survival.eu itd

Szukalem w necie ale nic nie znalazlem tylko jakis Terrain control ale nie wiem czy to to.

Opublikowano

Ten TerrainControl, to nie "jakiś" plugin, tylko wtyczka, której używa większość mapmakerów. Jeżeli nie masz pojęcia jak stworzyć świat na własnym generatorze, to poducz się Javy lub wynajmij odpowiedniego programistę. 

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Własny generator świata
Opublikowano
13 godzin temu, vWorsky napisał:

Witam mam pytanie jak zrobić "Custom world" na megadrop typu jak jest na Tabmc.pl Dragon-Survival.eu itd

Szukalem w necie ale nic nie znalazlem tylko jakis Terrain control ale nie wiem czy to to.

Masz kilka darmowych dostępnych pluginów na niestandardowe generowanie świata.
Terra 

TerraformGenerator
Open Terrain Generator

Aby zrobić własne "biomy" musisz się pobawić w plikach. Oczywiście do każdego pluginu jest zrobiona dokumentacja po angielsku, masz tam wiele rzeczy opisanych, między innymi jak zrobić własne "biomy".
Terra [Wiki]
TerraformGenerator [Wiki]
Open Terrain Generator [Wiki]

Problem polega na tym że mało osób się na tym zna. Zawsze też możesz dołączyć do ich społeczności discord i tam zapytać czy ktoś Ci zrobi takie biomy (licz się z tym że nie za darmo).

Jest jeszcze coś takiego jak "datapack", możesz wgrać/zrobić datapack z niestandardowym generatorem świata, ale najlepiej żebyś wygenerował ten świat do jakiejś granicy pluginem Chunky, a następnie usunął tego datapack'a z serwera.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...