Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Losowy teleport oraz gildie

Poziomkee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, kuubah2002 napisał:

Na losowy teleport: BetterRTP

Co ty masz z tym betterrtp? Jeśli dobrze pamiętam, ten plugin powoduje synchroniczne załadowania chunków, co w dużym stopniu wpływa na wydajność serwera. O wiele lepiej skorzystać z essentialsa w przypadku losowego teleportu.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Co ty masz z tym betterrtp? Jeśli dobrze pamiętam, ten plugin powoduje synchroniczne załadowania chunków, co w dużym stopniu wpływa na wydajność serwera. O wiele lepiej skorzystać z essentialsa w przypadku losowego teleportu.

Skończ się czepiać 😜 Czy każdy musi mieć takie same zdanie co Ty? Ja używam pluginu BetterRTP i jakoś nie narzekam...

Opublikowano

@kuubah2002,

Tylko problem jest taki, że Helios ma rację. BetterRTP nie ma sensu bycia, jeżeli tworzysz większy serwer, ponieważ będzie on strasznie lagował. Po drugie po co ma instalować kolejny plugin, skoro na 99%, będzie używał EssentialsX? Równie dobrze niech zacznie sobie dodawać osobne pluginy na zestawy, kolorowanie chatu lub system home'ów.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Losowy teleport oraz gildie
Opublikowano
5 minut temu, sk8erace1 napisał:

@kuubah2002,

Tylko problem jest taki, że Helios ma rację. BetterRTP nie ma sensu bycia, jeżeli tworzysz większy serwer, ponieważ będzie on strasznie lagował. 

Jak ktoś stawia serwer na aternosie to rzeczywiście

Opublikowano
1 minutę temu, kuubah2002 napisał:

Jak ktoś stawia serwer na aternosie to rzeczywiście

Gdzie w treści wątku jest napisane, że serwer powstaje na Aternosie? Skoro serwer będzie stawiany na darmowym hostingu to logiczne, że powinien ograniczyć zużywanie zasobów. 

Opublikowano
1 minutę temu, sk8erace1 napisał:

Gdzie w treści wątku jest napisane, że serwer powstaje na Aternosie? Skoro serwer będzie stawiany na darmowym hostingu to logiczne, że powinien ograniczyć zużywanie zasobów. 

BetterRTP aż tak bardzo obciąża serwer?

Opublikowano
7 minut temu, Poziomkee napisał:

Czekajcie bo zgłupiałem nie mogę poprostu załadować chucków world guard żeby ten plugin ich nie ładował

Jeśli chcesz żeby gracze się teleportowali na max. 5000 kratek od spawna to możesz załadować chunky, jeśli znacznie więcej to nie wiem czy Ci się opłaca generować większy teren.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...