Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy hosting 24/7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, Poziomkee napisał:

Mam pytanie czy polecacie jakiś darmowy hosting serwerów najlepiej 24/7 albo odświeżane co minimum 8 godzin?

😀😀minecraft non premium

Polecam hosting TITANAXE, nie jest darmowy, ale mają dobre maszyny oraz tygodniowe utrzymanie serwera jest dosyć tanie.

8 godzin temu, Wefaj napisał:

Darmowy, ale beznadziejny. Trzeba długo czekać w kolejce na serwer, a maszyna aternosa nie wyrabia z tps'ami przy 3 osobach na serwerze.

Opublikowano
49 minut temu, kuubah2002 napisał:

Polecam hosting TITANAXE, nie jest darmowy, ale mają dobre maszyny oraz tygodniowe utrzymanie serwera jest dosyć tanie.

I kolejny co próbuje oszukać dzieci... Jeśli jesteś tutaj tylko po to, odejdź stąd.

11 godzin temu, Poziomkee napisał:

Mam pytanie czy polecacie jakiś darmowy hosting serwerów najlepiej 24/7 albo odświeżane co minimum 8 godzin?

😀😀minecraft non premium

Za 12zł (9zł z kodem bestmine25) miesięcznie możesz dostać serwer na minehoście, który kilkunastu graczy utrzyma. Odradzam korzystania z titanaxa, jest to oszustwo, wieczorami lagi są przy jednym graczu.

Opublikowano
7 minut temu, Helios1993 napisał:

I kolejny co próbuje oszukać dzieci... Jeśli jesteś tutaj tylko po to, odejdź stąd.

Wyraziłem swoją opinię, według mnie ten hosting jest dobry. Korzystam z TITANAXE za każdym razem kiedy mam ochotę pograć ze znajomymi bez obciążania swojego sprzętu, bądź tymczasowo zamierzam postawić serwer 24/7.

Opublikowano
1 minutę temu, kuubah2002 napisał:

Może uzasadnisz dlaczego "próbuje oszukać dzieci"? 

Polecasz hosting, którego scamowanie zostało udowodnione wiele razy.

1 minutę temu, kuubah2002 napisał:

według mnie ten hosting jest dobry

Więc nie miałeś nigdy serwera powyżej 10 graczy. Na titanaxie trzeba zapłacić setki zł/msc żeby serwer utrzymał przynajmniej 30 graczy bez lagów, a tańsze pakiety (które i tak są bardzo drogie) nie radzą sobie przy kilku graczach.

Opublikowano
Przed chwilą, Helios1993 napisał:

Polecasz hosting, którego scamowanie zostało udowodnione wiele razy.

Cóż... Niestety jakoś o tym nie słyszałem.

Przed chwilą, Helios1993 napisał:

Więc nie miałeś nigdy serwera powyżej 10 graczy. Na titanaxie trzeba zapłacić setki zł/msc żeby serwer utrzymał przynajmniej 30 graczy bez lagów, a tańsze pakiety (które i tak są bardzo drogie) nie radzą sobie przy kilku graczach.

Fakt, nie miałem na serwerze w jednym momencie 30 graczy, ale maszyna za 12zł/tydzień utrzymywała 10-14 graczy bez lagów. Dlatego mam dobre wspomnienia z tym hostingiem, może od tamtego czasu sporo się zmieniło.

Opublikowano
2 minuty temu, kuubah2002 napisał:

maszyna za 12zł/tydzień utrzymywała 10-14 graczy bez lagów

Czyli ponad 50zł za miesiąc, jest to bardzo dużo. Dla porównania, na pukawce trzymałem z 20 tpsami ponad 40 graczy za 28zł/msc, a jest na tym forum osoba, która na tym samym pakiecie trzymała 70 graczy. To wszystko na najnowszej wersji (w moim przypadku 1.16.1, w jego pewnie 1.16.5).

Opublikowano
3 minuty temu, Helios1993 napisał:

Dla porównania, na pukawce trzymałem z 20 tpsami ponad 40 graczy za 28zł/msc, a jest na tym forum osoba, która na tym samym pakiecie trzymała 70 graczy. To wszystko na najnowszej wersji (w moim przypadku 1.16.1, w jego pewnie 1.16.5).

28zł - prawdziwą gotówką czy "portfelem" 😉 Pukawka posiada tak zwany "Portfel"  tak samo jak Enderchest. Chcesz wpłacić 28zł na Pukawkę to musisz mieć PaySafeCarda o wartości 31,92zł

Pukawka.PNG

Opublikowano
1 godzinę temu, kuubah2002 napisał:

28zł - prawdziwą gotówką czy "portfelem" 😉 Pukawka posiada tak zwany "Portfel"  tak samo jak Enderchest. Chcesz wpłacić 28zł na Pukawkę to musisz mieć PaySafeCarda o wartości 31,92zł

Jak sam widzisz, jest to tylko do paysafecarda.

Opublikowano
1 godzinę temu, kuubah2002 napisał:

Noo... SMS ma jeszcze lepszą prowizję hah

To jest całkiem normalne i nie jest to wina hostingu. Paypal i przelew nie mają żadnej prowizji i dostajesz tyle ile płacisz.

Opublikowano
19 minut temu, Helios1993 napisał:

To jest całkiem normalne i nie jest to wina hostingu. Paypal i przelew nie mają żadnej prowizji i dostajesz tyle ile płacisz.

Przecież jedyną osobą która tutaj oszukuje to na chwilę obecną jesteś Ty. Ostatnio rozmawialiśmy o tym i nie chciałeś wysłać żadnych dowodów tylko zasłaniałeś się zdjęciem z internetu, które prawdopodobnie jest przerobione.

Tutaj każdy ma wszystko ładnie rozpisane.

Korzystałem z hostingu i nie narzekałem, wszystko działało tak jak powinno. (Chociaż jestem świadomy, że nie u każdego mogło tak świetnie działać)

Opublikowano
26 minut temu, Vosly napisał:

Przecież jedyną osobą która tutaj oszukuje to na chwilę obecną jesteś Ty. Ostatnio rozmawialiśmy o tym i nie chciałeś wysłać żadnych dowodów tylko zasłaniałeś się zdjęciem z internetu, które prawdopodobnie jest przerobione.

Inne dowody też ci pokazałem, lecz najwidoczniej nie chciałeś na nie patrzeć. Skończ z tym, bo to co robisz normalne nie jest.

27 minut temu, Vosly napisał:

Korzystałem z hostingu i nie narzekałem

Jeśli nie miałeś więcej niż 10 graczy na serwerze to się na ten temat nie wypowiadaj.

Opublikowano

ja mam na titanaxe, wiem że dają mniej ramu, ale tak musi być ja jak robiłem na takim serwerze który stał u mnie w pokoju no to tak też było

polecam titanaxe nigdy mi się nie zaciął, kopie zapasowe strona www za darmo

BARDZO POLECAM

Opublikowano
6 minut temu, Helios1993 napisał:

Inne dowody też ci pokazałem, lecz najwidoczniej nie chciałeś na nie patrzeć. Skończ z tym, bo to co robisz normalne nie jest.

Jeśli nie miałeś więcej niż 10 graczy na serwerze to się na ten temat nie wypowiadaj.

No to zacytuj, bo jestem ciekaw. Żadnych dowodów nie podesłałeś tylko pisałeś puste słowa, które każdy może sobie napisać.

Co do ilości osób, to być może nie było powyżej 10, ale graliśmy na modach co jest bardziej obciążające. Jeżeli nie potrafisz tworzyć serwerów dla większej ilości, to nie obwiniaj hostingu. Nie otrzymasz całego serwera dedykowanego dla siebie za jakieś grosze. Zapewne u Ciebie problem z TPS występował gdy większość graczy postanowiła rozejść się po świecie, a nie wygenerowałeś mapy.

Opublikowano

@Voslywidzę, że kolegę zaprosiłeś.

1 minutę temu, Rudek2010 napisał:

ja mam na titanaxe

Więc gratulacje, dałeś się oscamować. Nie słuchaj zawsze porad swoich kolegów, szczególnie w przypadku, gdy w ogóle nie ogarniają tematu, na jaki szukasz odpowiedzi.

Przed chwilą, Vosly napisał:

No to zacytuj, bo jestem ciekaw

Screenshot komendy /gc, informacje o zasobach w panelu, gdzie nigdzie nie piszą, że gwarantowane jest tylko 256mb ramu oraz w każdym miejscu piszą co innego o procesorze.

1 minutę temu, Vosly napisał:

graliśmy na modach

W kilka osób nie ma znaczenia, czy są mody czy nie.

2 minuty temu, Vosly napisał:

Zapewne u Ciebie problem z TPS występował gdy większość graczy postanowiła rozejść się po świecie, a nie wygenerowałeś mapy.

Świat był wygenerowany, a timingcost przekraczał 200.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

@Voslywidzę, że kolegę zaprosiłeś.

Więc gratulacje, dałeś się oscamować. Nie słuchaj zawsze porad swoich kolegów, szczególnie w przypadku, gdy w ogóle nie ogarniają tematu, na jaki szukasz odpowiedzi.

Rozumiem, że nie wypada polecać innych hostingów gdy ktoś Ci płaci za reklamę danego, ale mógłbyś wreszcie zmienić sposób pisania, bo z oszustwem to ma niewiele wspólnego. Polecam w przyszłości lepiej czytać oferty, bo wszystko masz tam ładnie wyjaśnione.

Ostatnia twoja wiadomość w opiniach dotyczy procesora, który UWAGA! jest częściowo gwarantowany... Myślisz, że za taką niską cenę dostaniesz wszystkie rdzenie dla siebie? 🙂 

Opublikowano
1 godzinę temu, Vosly napisał:

Rozumiem, że nie wypada polecać innych hostingów gdy ktoś Ci płaci za reklamę danego

Wygląda to tak jakby ci płacili za reklamę tego scamu (admini titana dawali serwery za darmo tym, którzy ich polecali).

2 godziny temu, Vosly napisał:

Ostatnia twoja wiadomość w opiniach dotyczy procesora, który UWAGA! jest częściowo gwarantowany... Myślisz, że za taką niską cenę dostaniesz wszystkie rdzenie dla siebie?

Cena jest bardzo wysoka (najwyższa w Polsce), a gwarantowanego procesora nie ma prawie w ogóle. Żeby mieć 5% jednego rdzenia słabego xeona, trzeba zapłacić aż 36,55zł/msc. Dla porównania, za taką samą cenę (a nawet niższą) na wielu hostingach dostaniesz 2 całe rdzenie (200%) szybszego procesora tylko dla siebie.

Opublikowano

Aternosa nie próbuje bo z kolegami w 25 osub był 1 TPS i wywaliło po jakim czasie serwa a gdy prubowaliśmy go odpalić to po odczekaniu 2 godz w kolejce wyskakiwał błąd i tak przepadło nasze 48 godzin grania

7 godzin temu, Vosly napisał:

Zpewne u Ciebie problem z TPS występował gdy większość graczy postanowiła rozejść się po świecie, a nie wygenerowałeś mapy.

Mugł dodać worldguard plugin do serwera wtedy plugin po dobrym skonfigurowaniu na yt przedstawiała to rap3erka mugł wyrenderować to za graczy i nie byłoby lagów

Opublikowano

@Helios1993, @Vosly, @kuubah2002

Skończcie tą dyskusję, jedna wypowiedź na temat wystarczy. @Helios1993, rozumiem, że nie lubisz hostingu titanaxe, ale nie możesz w każdym temacie, dot. oceny hostingu, rozpoczynać gównoburzy o w/w serwisie. Nie chciałbym widzieć kolejny raz takiej sytuacji, ponieważ widać Twoje zaangażowanie w dziale, aczkolwiek administracja nie może pozwolić na zaśmiecanie działu postami o niskiej wartości merytorycznej. Wracając do wszystkich oznaczonych panów - jeżeli sytuacja się powtórzy, będę zmuszony wystawić ostrzeżenia.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Darmowy hosting 24/7

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...