Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 w 2021 roku

Remover

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Chciałbym wrócić do metka po 7 latach przerwy. jaka wygląda teraz sytuacja tej gry? Jak wiele się zmieniło, oraz gdzie najbardziej opłaca się grać? Global PL ma sens, czy lepiej jakiś zagraniczny? Zależy mi na dużej liczbie graczy i stabilności.

Pjona

Opublikowano

Na globalu doszło multum rzeczy, uważam, że bez wydania pokaźnej sumki w ISa co miesiąc to będziesz się męczył.

Ja bym wolał pograć na jakimś privie typu Pangea, Baria, Valium, Vidgar, Glevia, ew z zagranicznych Aeldra/ Caliope.

AWLtTwd.png.b8c418cb383347077c6bdc09f70989cb.png

Opublikowano

Siema.

Ja na coś napisze od siebie z większym stażem na globalu.

Od tamtych lat zmieniło się multum rzeczy-alchemia,szarfy,nowe dungi,pety,eq,sposoby zarobku i mógłby tak wymieniać.

Jeśli zdecydujesz się na gre-po pierwsze to albo kładziesz w ISa albo grasz multum czasu.Niestety,ale global ma to do siebie że bez IS mega ciężko jest coś zdziałać.

Ale może zacznijmy od tego co od gry wymagasz?bo można leciec wysoko,grac z ekipą i ogólnie bardziej brać to na poważnie,ale równie dobrze można się bawić grajać low lv.

Wiadomo im wyżej lecisz to i więcej nakładów czasu i PLNów potrzeba.Znam takich co mają 55lv całe życie-postacie do dropu ale i główne zarazem,odziwo takiej gry mi brakuje-ten przedział lvlowy powiedzmy 35-75 jest też ciekawy równo z 75-120lv.Co do nakładów w IS to czy pakujesz czy nie to uwierz mi że 20zł miesięcznie chociażby i  tylko w rękawice naprawdę warto zainwestować-bo te 20zł i tak można powiedzieć odda Ci czas spędzony w grze,różnica między dropem z rękawica z isu a bez jest ogromna.

Zarobek stały i powiedzmy pewny jest na alchemii-robisz sobie całe konto 35-42lv,kupujesz rękawice z isu,ubierasz postki(poziom zalezy od tego gdzie chcesz dropić,na początek polecam 35 i światynia na 1/2/3platformie,pozniej 42 i na DT na parterze),dziennie robisz 5 corów na postke,mając całe konto takich dropów robisz 25 corów dziennie.W skali miesiąca daje to pokaźny zarobek-w zależności od szczęscia niestety również bo można wykręcic z tego kilka mitycznych a mozna i raptem 2 legendy(ja osobiście goniłem tylko antyki aby nie ryzykować).Na takim czymś dziennie trzeba posiedzieć jakieś 2 może 3h jeśli będziesz to robić w momencie że spoty nie są zawalone.

Później moze isc szybciej tak jak mi np. ale mam buffki dzieki którym tepam się na spot wojami-ale to wiadomo trzeba pierscionki śluby itp więc nie od razu.Ogólnie polecam na globalu tylko i wyłącznie przez stabilność.Ja gram od 2k16,na którym z privów po takim czasie można wejsc i mieć pewność że serw stoi?raczej marne szanse,a jak już to zazwyczaj po takim czasie pusto...a na globalu to najwyzej fuzje zrobią i ludzi znów aż za dużo,tak jak teraz bo jak dla mnie osobiście serw Polska to przepełniony.

teraz ustac spota czy to v3 czy grota to kpina-w miarę eq,jakaś badziewna alchemia i jedziesz.Wiadomo korzystać z eventów.W razie pytań daj znać-odpowiem i pomogę.

Opublikowano
16 godzin temu, Molirol napisał:

@xBishop

Sam mam zamiar zagrać na plu z isem więc dzięki za pomoc bo zastanawiałem się gdzie zagrać i miałem wątpliwości co do pla ale prawda jest taka że na plu masz pewność że nic nie przepadnie 🙂

Nawet nie musisz ładować przysłowiowych milionów w isa, na początku idzie zarobić nawet bez niego ale wiadomo rękawiczka ułatwia. Sam z globala nie tryhardując wyciągnąłem parę set polskich cebulionów bez wkładu w isa 😜 

apBVFJp.png

Opublikowano

Co tydzień pytanie czy warto wracać. Warto kurwa chłopaki gra się elegancko, nie chcesz inwestować w is? to pograj sobie i kup kupon smoczych monet w grze. Ja wydaje na metina 20zl w miesiacu zeby sobie kupic rekawice i tyle, gra sie dobrze. Pozdro mordy

OsoInternational.jpg

Opublikowano
Dnia 9.04.2021 o 12:31, 0ryginalny napisał:

Co tydzień pytanie czy warto wracać. Warto kurwa chłopaki gra się elegancko, nie chcesz inwestować w is? to pograj sobie i kup kupon smoczych monet w grze. Ja wydaje na metina 20zl w miesiacu zeby sobie kupic rekawice i tyle, gra sie dobrze. Pozdro mordy

Dokładnie, teraz wszystko idzie zdobyć w grze a 50sm w gierce to nie jest duży wydatek nawet na początek

apBVFJp.png

Opublikowano
Dnia 12.04.2021 o 11:06, ChanellMaciek33 napisał:

Dokładnie, teraz wszystko idzie zdobyć w grze a 50sm w gierce to nie jest duży wydatek nawet na początek

Dnia 9.04.2021 o 12:31, 0ryginalny napisał:

To nie do końca jest tak.

Uwierzcie że 50Sm na początku gry to jest spory wydatek.Rynek globala strasznie się ogólnie zmienił po updacie z mapą handlową(bo to że zmienił klimat gry nie wspomne).Teraz handel odbywa się za pomocą szkła,z racji tego że shopów w jednej lokacji jest teraz ogrom to i znaleźć co kolwiek co nam potrzebne zajmuje wieki.Rynek zmienił się tak że ludzie sami sobie cene zaniżają z powodu że każdy chce mieć pierwsze strony swoich itemów ze szkła-a strony działają w ten sposob że im niższa cena tym wyżej item się znajduje.Nanjbardziej zauważalne jest to na itemach  low lv-ogólnie pomijajac eq bo to akurat cene wiadomo że trzyma chyba że mowa o czystych itemach ale itsy takie jak K.K,zęby orka,talizmany itp itd straciły na tym najbardziej bo nie schodzi to zacnie a każdy sie chce pozbyc i stawia-co się podziało z odłamkami energii(item który robisz po przerobieniu eq 35lv+)...i dla nie wtajemniczonych to nie idzie zdominować  rynku bo większość to autoklickery robią i tak czy siak za moment znów zanizona cena stoi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...