Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Potwory pojawiają się mimo światła

danielwiezlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Potwory pojawiają się na świecie IslandWorld (od wysp) mimo tego, że jest cała oświeltona:

[23:21:58] [Server thread/INFO]: Plugins (21): CleanroomGenerator, WorldEdit, SkinsRestorer, CraftserveAgent, PermissionsEx, NoteBlockAPI, HolographicDisplays, Vault, Multiverse-Core, WorldGuard, JukeBox, Citizens, IslandWorld, ChestShop, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn, SilkSpawners, EssentialsXMPP, EssentialsProtect, AuthMe

Difficulty Easy

Wysokość wysp y=19

Wersja Spigot 1.15.2

Przy zmianie wysokości na 100 to samo + woda zamienia się w lód mimo biomu forest

Opublikowano

Właściwie to nie powinienem się wypowiadać bo na 50% pluginuw które tu widzę się nie znam ale nikt inny ci widzę nie otpisuje a ja mam 2 teorię:

1.zile skonfigurowałeś serwer lub od początku był zile skonfigurowany.

2.zile skonfigurowałeś któryś plugin lub od początku był zile skonfigurowany.

(sorki za błędy z orto jeśli takie są)

gdybyś napisał co robi który plugin mam na myśli: CleanroomGenerator, noteblockapi, silkspawners, jukebox, citizens, islandworld i holographicdisplays bo reszta to wiem wtedy mógł bym łatwiej ogarnąć co się dzieje. (a i wiem że nie na temat ale polecam ci zmienić chosting bo craftserve sie pali bez obrazy)

Opublikowano
7 godzin temu, natago napisał:

Właściwie to nie powinienem się wypowiadać bo na 50% pluginuw które tu widzę się nie znam ale nikt inny ci widzę nie otpisuje a ja mam 2 teorię:

1.zile skonfigurowałeś serwer lub od początku był zile skonfigurowany.

2.zile skonfigurowałeś któryś plugin lub od początku był zile skonfigurowany.

(sorki za błędy z orto jeśli takie są)

gdybyś napisał co robi który plugin mam na myśli: CleanroomGenerator, noteblockapi, silkspawners, jukebox, citizens, islandworld i holographicdisplays bo reszta to wiem wtedy mógł bym łatwiej ogarnąć co się dzieje. (a i wiem że nie na temat ale polecam ci zmienić chosting bo craftserve sie pali bez obrazy)

CleanroomGenerator - generator pustych światów /mv create NAZWA normal -g CleanroomGenerator:. i otrzymujemy całkowicie pusty świat przydatny do SkyBlocków.
NoteBlockAPI - plugin wymagany do sprawnego działania JukeBOX który zaraz opiszę
SilkSpawner - plugin odpowiadający za drop ze spawnerów. Niszczysz Spawner Golemów i wypada spawner golemów.
JukeBOX - plugin umożliwiający wgranie muzyki (typu .nbs czyli NoteBlockStudio) na serwer. Gracze wtedy mogą puścić sobie wybraną muzykę i usłyszą ją na blokach dźwiękowych, których nawet w pobliżu nie ma.
CitiZens - Możliwość tworzenia hologramów postaci np. można stworzyć kilku "graczy" którzy nawet nie są na serwerze a tak jakby stoją i są widoczni z nickiem nad głową
IslandWorld - /island /is plugin umożliwiający tworzenie wysp na serwerze
HolographicDisplay - Holograficzne napisy. Latające napisy takie same jak nad głową gracza tylko bez gracza.

CraftServe póki co działa mi dobrze i jak na tą cenę to mi odpowiada, aczkolwiek dziękuję za radę.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 12.04.2021 o 12:00, sk8erace1 napisał:

Skoro nie chcesz, żeby potwory pojawiały się w świecie z wyspami, to zmień poziom trudności na pokojowy.

Nie chce aby pojawiały się tam gdzie jest światlo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 5.05.2021 o 08:18, AJMPROINSZTR napisał:

zmien plugin na wyspy

To znajdź mi jakiś plugin na wyspy który jest mocno podstawowy. Nie potrzebuję żadnych pierdół typu panele zamiast komend itp.
Najlepszym klasycznym wyborem wg. mnie jest /is create /is home /is invite itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...