Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin do sieci serwerów

niemamnickuxd

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem postawić sieć serwerów, ale nie chciałbym stawiać bungeecorda, da się może na spigocie uruchomić jakimś pluginem kilka trybów?

Używam serwera 1.16.3 z Viaversion i viabackwards

Opublikowano

chyba nie ma żadnego takiego pluginu na 1.16.3. jeżeli nie chcesz bungeecore to możesz przetestować waterfall (zoptymalizowany bungeecore)

Opublikowano

A pójdzie waterfall na hostingu enderchest? Tak wiem, nikt nie musi mi mówić, że to troszkę bez sensu, ale chciałem dla malutkiej społeczności 2 tryby postawić

Przy okazji, jak zrobić GUI do Quests?

Opublikowano
31 minut temu, niemamnickuxd napisał:

Czm scamu

Oferują nieistniejące procesory, ramu w każdym pakiecie dostajesz 256mb (tak samo jak na titanaxie i craftservie).

32 minuty temu, niemamnickuxd napisał:

Jak nie na VPS to gdzie mam iść? Tak żeby proxy działało

Dobrego vpsa kupisz na minehoście.

Opublikowano

256MB?!
A oferta BungeeCord na maxcraft? Wolę skorzystać z hostingu bo łatwiej, mam już 30 diax na mclista i mój serwer mi jakoś idzie
Przy okazji, jakby postawić lobby i proxy na VPS a SkyBlock i Survival na hostingu - da się tak?

Czyli moje 6016 MB Ramu to 256 MB?

Opublikowano
3 minuty temu, niemamnickuxd napisał:

A oferta BungeeCord na maxcraft?

Z bungeecorda korzystało się lata temu, teraz mało kto z niego korzysta, ponieważ jest bardzo zasobożerny i mało bezpieczny. W przypadku serwera proxy oraz serwera lobby najlepiej skorzystać z najtańszego vpsa od minehosta.

5 minut temu, niemamnickuxd napisał:

Wolę skorzystać z hostingu bo łatwiej, mam już 30 diax na mclista i mój serwer mi jakoś idzie

Serwer na vpsie też możesz wrzucić na listy serwerów.

5 minut temu, niemamnickuxd napisał:

Przy okazji, jakby postawić lobby i proxy na VPS a SkyBlock i Survival na hostingu - da się tak?

Da się, lecz żeby być bezpiecznym przed włamaniem, każdy z tych serwerów musi być na najnowszej wersji i musisz użyć velocity z modern forwardingiem.

6 minut temu, niemamnickuxd napisał:

Czyli moje 6016 MB Ramu to 256 MB?

256mb to najniższa ilość do której przypisany ram może zejść w przypadku przeciążenia maszyny. Możesz sprawdzić ile w tym momencie masz przypisane ramu komendą /gc od essentialsa (allocated memory to przypisany ram tylko dla ciebie, max memory to ram, z którego mógłbyś korzystać, lecz robią to inne serwery).

Opublikowano

Ale na VPS też muszę czymś to łączyć. Waterfall dobry? Wiem, że servery z VPS mogę dać na listy serwerów. I teraz moje z pewnością głupie pytanie - podłączę ten enderchest do lobby i proxy na VPS?

Opublikowano
17 minut temu, niemamnickuxd napisał:

Waterfall dobry?

Nie jest zły, ale velocity jest znacznie lepszy.

18 minut temu, niemamnickuxd napisał:

podłączę ten enderchest do lobby i proxy na VPS?

Nie, enderchest nie wspiera serwerów proxy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...