Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podnoszenia przedmiotów oraz nieśmiertelność

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie ma taki problem kiedyś odebrało mi te możliwości(inni nie mieli takich problemów) ale później jak zainstalowałem essentialx to się wszystko naprawiło. Kilka dni wcześniej ten problem powrócił. Jeśli chodzi o nieśmiertelność próbowałem ungod, god disable, godmode disable i nic nie zadziałało.

Opublikowano

Bardzo dużo z nich jest do wywalenia. Problem powoduje pewnie supervanish, kojarzę taki błąd z jakimś vanishem. Wywal:

Betterrtp - masz essentialsx, więc go nie potrzebujesz

Clearlag - usuwanie przedmiotów z ziemi obciąża serwer bardziej niż one same

Essentialsgeoip - nie jest potrzebny

Essentialsprotect - nie jest potrzebny

Essentialsxmpp - nie jest potrzebny

Gwarp - masz essentialsx, więc go nie potrzebujesz

Homespawn - masz essentialsx, więc go nie potrzebujesz

Loginsecurity - czasami usuwa graczom inventory, skorzystaj z authmereloaded

Openinv - także usuwa graczom inventory, masz już essentialsx

Powerranks - masz luckperms, więc go nie potrzebujesz

Signshop - masz essentialsx, więc go nie potrzebujesz

Supervanish - masz essentialsx, więc go nie potrzebujesz

Opublikowano

ja mam serwer na aternos i authme nie działa singhop chce zostawić beterrtp nie wiedziałem że esssentialx ma rtp supervanish skasuje gwarp też homespawn zostawie, clear lagg nigdy mi problemów nie robił, openinv też zostawie wygodniej administracji kożystaćz tego niź w essentialx(nie wiem czemu)a te od essential zostawie może to będzie potrzebne do innych pluginów(essential zainstalowałem na końcu)(nie każdy plugin działa na aternso)

PS.serwery aternos są darmowe więc też nie ma tam każdego pluginu

dobra działa usunołem supervanish beterRTP i gwarp ale rtp nie ma w essentialx jak wpisuje /rtp to tego nie ma (może ten problem powrócić z nie podnoszeniem itemów)

Opublikowano
1 godzinę temu, xplninja napisał:

ja mam serwer na aternos i authme nie działa

Więc przejdź na jakiś normalny hosting, np. minehost (z kodem bestmine25 tylko 9zł/msc).

singhop chce zostawić

Czemu? Identyczne sklepy masz w essentialsx.

clear lagg nigdy mi problemów nie robił

Ale graczom już tak. Wyobraź sobie, kopiesz diamenty, a nagle makelag ci je usuwa. Dodatkowo, przy każdym usunięciu powoduje chwilowe lagi.

openinv też zostawie wygodniej administracji kożystaćz tego niź w essentialx

Są one takie same, z wyjątkiem, że openinv czasami usuwa przedmioty graczy gdy otworzysz inventory gracza offline.

od essential zostawie może to będzie potrzebne do innych pluginów

Nie są do niczego potrzebne.

rtp nie ma w essentialx jak wpisuje /rtp to tego nie m

Jest /tpr, jeśli chcesz /rtp, zrób to sobie w commands.yml.

Opublikowano

nie chce płacić za hosting, bo zrobiłem ogromny sklep za pomocą singshop nie chce mi się robić od nowa, jeszcze nikt nie gra na serwerze więc puki co zostawie, możemy kożystać z openinv gdy otwieramy graczy online a graczy ofline będziemy za pomocą tego z essential, może nie może tak problemu to nie robi że to mam,dzięki wiem teraz jak to zrobić

Opublikowano
17 minut temu, xplninja napisał:

możemy kożystać z openinv gdy otwieramy graczy online a graczy ofline będziemy za pomocą tego z essential

Ogólnie otwieranie inventory graczy offline jest złe, dlatego właśnie essentialsx na to nie pozwala. Ten plugin jedynie niepotrzebnie zawala ci dysk.

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Podnoszenia przedmiotów oraz nieśmiertelność

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...