Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

LotRO spadki fps

Andreal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ostatnio zacząłem grać w LotRO i w pewnych lokacjach mam spadki do 30-40fps, a rzadko nawet  do 20. Gram na 32bitowym cliencie, a nie na beta x64. Mam zainstalowane HD graphic textures (od nich samych ponieważ przy instalacji wykryło, że mój sprzęt to pociągnie). Mój sprzęt:

Płyta główna: MSI B450M PRO-VDH
Procesor: AMD Ryzen 5 2600 3,4GHz
Karta graficzna: Gigabyte GeForce GTX 1060 6GB
Pamięć: GoodRam 8GB (2x4GB) 3000MHz CL16 Iridium X
Dysk SSD: GoodRam Iridium PRO 240GB SATA3

Sterowniki aktualne, system nie przymula i w innych grach wszystko działa płynnie. Ustawienia mam na ultra high. Jedyne co poprawia lekko FPSy to odległość  renderowania, ale to ustawienie muszę mieć na ultra ponieważ już przy "High" drzewa w niedalekiej odległości są pikselowane i to psuje radość z rozgrywki, a reszta ustawień praktycznie nie rusza FPSy, bo może skaczą o +-5. RAM/dysk/procesor nie jest wykorzystywany maksymalnie jak włączę menadżer zadań, wyłączenie zbędnych aplikacji podczas grania nic nie daje. Macie jakieś pomysły? Bo trochę przesada, że gra z 2007 roku klatkuje na 2,5rocznym sprzęcie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...