Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Essentials nie wykrywa rang z PEX

danielwiezlak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem, że Essentials nie wykrywa mi rang z PermissionsEX
Ustawiam sobie rangę Vip którą mam zrobioną komendą /pex user NICK group set Vip 
Piszę /list i wyświetla mnie pod default:
robiłem /ess reload i /pex reload ale to nic nie daje. Tak samo w przypadku ustawienia specjalnego wyglądu chatu dla danej rangi. Cały czas Essentials wykrywa każdego gracza jakby miał rangę Default.

Silnik:
Spigot 1.15.2-R0.1-SNAPCHOT
PEX:
1.23.5
Essentials:
2.17.2.0

[00:08:20] [Server thread/INFO]: Plugins (13): CleanroomGenerator, WorldEdit, CraftserveAgent, Essentials, EssentialsChat, EssentialsGeoIP, EssentialsAntiBuild, PermissionsEx, EssentialsSpawn, Multiverse-Core, EssentialsXMPP, EssentialsProtect, AuthMe

Opublikowano

Zalecam jak najszybciej pozbyć się pexa, ma sporo błędów oraz luk bezpieczeństwa. Zamiast niego użyj luckperms.

Zalecam także zmienić silnik oraz wersję, spigot to zlagowane gówno, a 1.15.2 ma sporo poważnych błędów. Skorzystaj z purpura 1.16.5.

Opublikowano

Ty masz problemy z interpretacją tego co napisałem? błędy i luki to ty masz w myśleniu. Zadałem proste pytanie a ty robisz tutaj po prostu bezczelną reklamę jakiegoś syfu niesprawdzonego. PEX i Spigot to oprogramowania użytkowane od lat i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Zapomniałem po prostu Vaulta zainstalować.

Opublikowano
12 minut temu, danielwiezlak napisał:

PEX i Spigot to oprogramowania użytkowane od lat

Używane lata temu*, teraz mało kto je używa.

13 minut temu, danielwiezlak napisał:

syfu niesprawdzonego

Luckperms jest najpopularniejszym pluginem na uprawnienia od 2017 roku, a purpur bardzo szybko zyskuje na popularności. Jeśli jednak chcesz sprawdzony silnik, skorzystaj z najpopularniejszego papera.

14 minut temu, danielwiezlak napisał:

błędy i luki to ty masz w myśleniu

Jednym z poważniejszych błędów pexa jest możliwość wyłączenia serwera przez dowolnego gracza. Posiada także pełno innych, mniejszych błędów. Pex został porzucony przez autora 5 lat temu, właśnie przez to, że nie mógł on sobie poradzić z naprawą tych błędów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...