Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

dobre pluginy na serwer

arabixpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuję dobrych pluginów na serwer.najlepiej na chat ale inne też chętnie przyjmę

Opublikowano
6 godzin temu, arabixpl napisał:

potrzebuję dobrych pluginów na serwer.najlepiej na chat ale inne też chętnie przyjmę

Na start polecam:

Chatformat

Luckperms

EssentialsX

nLogin

TAB

WorldEdit

WorldGuard

Vault

Jest dużo różnych pluginów wystarczy poszukać w internecie !

Opublikowano
1 godzinę temu, KiLeRDv2 napisał:

nLogin

Ten plugin istniał przez chwilę i bardzo szybko został porzucony. O wiele lepszy od niego jest authme.

1 godzinę temu, KiLeRDv2 napisał:

Chatformat

Po co, skoro istnieje essentialsxchat?

Opublikowano
23 godziny temu, KiLeRDv2 napisał:

Na start polecam:

Chatformat

Luckperms

EssentialsX

nLogin

TAB

WorldEdit

WorldGuard

Vault

Jest dużo różnych pluginów wystarczy poszukać w internecie !

Zamiast Chatformat EssentialsXchat
Zamiast Luckperms PermissionsEX
Zamiast nLogin AuthMe 
TAB to nie wiem po co 
Reszta git

Opublikowano
Przed chwilą, Helios1993 napisał:

XD? Jeśli jesteś tu tylko żeby wprowadzać w błąd, wyjdź.

Dlaczego "wprowadzić w błąd"? To nie ja napisałem, że Luckperms jest dobre tylko jakiś CJ. Ja zawsze serduszkiem i głową za PEXem jestem, bo oferuje najwięcej.

Opublikowano
1 minutę temu, danielwiezlak napisał:

bo oferuje najwięcej.

Więc mi powiedz, co takiego pex oferuje ponad luckpermsem? Dziesiątki błędów? Luki bezpieczeństwa? Zwykły właściciel serwera takich rzeczy u siebie nie chce.

Opublikowano
Przed chwilą, danielwiezlak napisał:

grupy są widoczne przez inne pluginy

Właśnie luckperms jest bardziej kompatybilny z pluginami.

jest bardziej przejrzysty.

Tutaj też luckperms wychodzi prowadzeniem, ponieważ pozwala edytować uprawnienia na 3 sposoby (komendy, yaml, webeditor), a pex tylko na 2 (komendy, yaml). Konfiguracja w yamlu jest też znacznie prostsza i bardziej przejrzysta niż w pexie.

Opublikowano

Oferuje to, że te grupy są widoczne przez inne pluginy i jest bardziej przejrzysty.

Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Więcej oferuje Luckperms, ponieważ przede wszystkim jest dobrze napisany i rozwijany.

PEX powoduje crashe serwera, posiada duże luki bezpieczeństwa, a LuckPerms nie.

Opublikowano
1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Właśnie luckperms jest bardziej kompatybilny z pluginami.

Tutaj też luckperms wychodzi prowadzeniem, ponieważ pozwala edytować uprawnienia na 3 sposoby (komendy, yaml, webeditor), a pex tylko na 2 (komendy, yaml). Konfiguracja w yamlu jest też znacznie prostsza i bardziej przejrzysta niż w pexie.

Tylko, że przez to WEB w luckperms nawet nie można nadać rangi graczowi mimo iż, jest grafika takiej opcji XD

1 minutę temu, AlexsanderARG napisał:

Nawet nie wiesz, jak bardzo się mylisz. Więcej oferuje Luckperms, ponieważ przede wszystkim jest dobrze napisany i rozwijany.

PEX powoduje crashe serwera, posiada duże luki bezpieczeństwa, a LuckPerms nie.

Jeśli doświadczasz takie problemy i Cię to boli to zainstaluj wersję PEX kompatybilną z twoim silnikiem - najlepiej użyj silnika Spigot

Opublikowano
11 minut temu, danielwiezlak napisał:

Jeśli doświadczasz takie problemy i Cię to boli to zainstaluj wersję PEX kompatybilną z twoim silnikiem

Jest to błąd pexa i działa na każdym silniku oraz na każdej wersji. Dowolny gracz może w prosty sposób crashnąć twój serwer gdy używasz pexa.

11 minut temu, danielwiezlak napisał:

najlepiej użyj silnika Spigot

Spigot to zlagowane gówno pełne błędów, używało się go w 2016 (tak samo jak pexa). Jesteś najbardziej zacofaną osobą jaką w życiu poznałem.

Opublikowano

Ciągle tylko mówisz... KŁAMIESZ* co może a nawet nie wiesz w jaki sposób. Nie wiesz to się nie udzielaj.
Już nie będę mówił kto lub co jest zlagowanym gównem.

1 minutę temu, Helios1993 napisał:

Jest to błąd pexa i działa na każdym silniku oraz na każdej wersji. Dowolny gracz może w prosty sposób crashnąć twój serwer gdy używasz pexa.

Spigot to zlagowane gówno pełne błędów, używało się go w 2016 (tak samo jak pexa). Jesteś najbardziej zacofaną osobą jaką w życiu poznałem.

Opublikowano
18 minut temu, danielwiezlak napisał:

Ciągle tylko mówisz... KŁAMIESZ* co może a nawet nie wiesz w jaki sposób. Nie wiesz to się nie udzielaj.
Już nie będę mówił kto lub co jest zlagowanym gównem.

Nie obrażaj nikogo, bo to nic nie da.

Helios ma rację, PEX jest już dawno niewspierany i przez głupotę jego twórców jest napisany okropnie, przez co przy większych serwerach potrafi je crashować. 

Lbo82xU.jpg

W przypadku Spigota też ma rację. Jest to już stary silnik, który może i jest na najnowsze wersje i wciąż jest wspierany, jednak nie jest tak dobrze zoptymalizowany jak Tuinity, czy Purpur. Działa dobrze i przy mniejszych serwerach pewnie nie odczujesz różnicy, ale przy większych będą występować spadki TPS.

Opublikowano

To takie na start:

Authme

Luckperms

Essentials

EssentialsChat

EssentialsX

WorldEdit

WorldGuard

Vault(aby się z sobą komunikowały)

ultimate economy

TAB (oopcjonalnie, jeśli chcesz zrobić dobre wrażenie)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...