Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jeden LuckPerms na wszystkich serwerach

Lukasz_C

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam postawionych kilka serwerów na bungee cord z zainstalowanymi luckpermsami. Mam też itemshop, jednak może on wysyłać komendy za jedną ofertę tylko na jeden serwer.

1. Jak mam ustawić, że gdy dodaje np. vipa, to automatycznie ustawia się na wszystkich serwerach?

2. Mam wtedy mieć zainstalowane luckpermsy na wszystkich serwerach czy na bungee cord?

3. Jeśli mam coś zmieniać z pluginem to czy można jakos przenieść zapisane już permisje?

Opublikowano
3 godziny temu, Lukasz_C napisał:

Mam postawionych kilka serwerów na bungee cord

Coś ci już pisałem na temat starego, dziurawego bungeecorda.

Jak mam ustawić, że gdy dodaje np. vipa, to automatycznie ustawia się na wszystkich serwerach?

Luckpermsy z każdego serwera podłącz do tej samej bazy danych.

Mam wtedy mieć zainstalowane luckpermsy na wszystkich serwerach czy na bungee cord?

Na tym i na tym.

Jeśli mam coś zmieniać z pluginem to czy można jakos przenieść zapisane już permisje?

Można za pomocą /lp import/export, więcej na ten temat poczytasz na stronie luckpermsa.

Opublikowano

Podłączyłem już do jednej bazy danych. Teraz to będzie działać tak, że jak wpiszę np /lp u <player> parent add <group> <server> to będzie dodawać rangi na danym serwerze?

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jeden LuckPerms na wszystkich serwerach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...