Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Konwersja inta na string

Lucynamak

Pytanie

Opublikowano

Witam mam oto taki program  gdzie podstawą jest program dostarczony przez wykładowce a moim zadaniem jest napisanie dwóch funkcji unsigned toString(unsigned n, unsigned p, char* code) oraz bool isPalindrom(char* s, unsigned k)

Kod programu :
https://pastebin.com/AtfYh0Sv

W funkcji  unsigned toString(unsigned n, unsigned p, char* code) mam dokonać konwersji  inta na string o podstawie p < gdzie jak dobrze rozumie p jest system zapisu licz. Niestety  program się nie kompiluje z powodu

linia 72

Ważność    Kod    Opis    Projekt    Plik    Wiersz    Stan pominięcia
Ostrzeżenie    C4018    ">": niezgodność typu ze znakiem/bez znaku    Project1    C:\Users\nimda\source\repos\Project1\Źródło.cpp    72   

Linia 85  

Ważność    Kod    Opis    Projekt    Plik    Wiersz    Stan pominięcia
Błąd    C2440    "return": nie można konwertować z "std::string" na "unsigned int"    Project1    C:\Users\nimda\source\repos\Project1\Źródło.cpp    85    

Jak mam poprawić tą funkcje

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że masz zainportowana biblioteke string, po prostu użyj std::to_string(zmienna);

Zmień body swojej funckji na return std::to_string(zmienna); Przed tym upewnij się, że korzystasz z prawidłowej wersji cpp (<=C++11)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...