Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wybór silników na sieć serwerów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciałabym stworzyć serwerownię publiczną Minecraft. Byłby to mój drugi serwer (wcześniejszy był serwerem survival), natomiast teraz chciałabym stworzyć małą serwerownię (tryby jakie by się tam znajdowały to Bedwars, survival+gildie/działki (jeszcze nie wiem dokładnie), pvp oraz creative.) Czy aby stworzyć tyle trybów plus oczywiście lobby potrzebuje wykupić 5 serwerów? Jakie silniki polecacie do poszczególnych trybów?. Odrazu mowie, że serwer chciałabym wykupić hosting Pukawka lub Craftserve. Który z nich będzie lepszy?

Opublikowano

Odradzam craftserve, aktualnie używam minehost i jestem zadowolony
Tak musisz wykupić tyle ile chcesz serwerów + lobby + serwer Waterfall (fork bungeecorda) który połączy resztę
Dopiszę że zalecam używanie silnika purpur na serwer lobby i tryby

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
11 minut temu, Messys napisał:

Cześć, chciałabym stworzyć serwerownię publiczną Minecraft. Byłby to mój drugi serwer (wcześniejszy był serwerem survival), natomiast teraz chciałabym stworzyć małą serwerownię (tryby jakie by się tam znajdowały to Bedwars, survival+gildie/działki (jeszcze nie wiem dokładnie), pvp oraz creative.) Czy aby stworzyć tyle trybów plus oczywiście lobby potrzebuje wykupić 5 serwerów? Jakie silniki polecacie do poszczególnych trybów?. Odrazu mowie, że serwer chciałabym wykupić hosting Pukawka lub Craftserve. Który z nich będzie lepszy?

Lepiej zainwestować w serwery VPS z hosta gier lub lvlup niż w hostingi, a silnik jaki moge ci polecić to Paper

Opublikowano

Jako silnik serwera Minecraft najlepiej użyć Purpur, a jako silnik serwera proxy - Velocity. Na serwer proxy (velocity) oraz lobby (purpur) polecam pakiet vps 'starter' z minehosta, do każdego z tych dwóch serwerów przypisz 1gb ramu. Na pozostałe serwery Minecraft skorzystaj z pakietu 'professional', także z minehosta. Jeśli chcesz mieć spory serwer z otwartym światem (ponad 60 graczy), zainteresuj się serwerami dedykowanymi z ovh (game z ryzenem 5 3600x).

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Wybór silników na sieć serwerów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...