Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dyskiem na TitanAxe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Przychodzę z problemem. Posiadam serwer na TitanAxe, jest to serwer klasowy nie gra na nim więcej niż 10 osób, lecz jest problem z miejscem na dysku. Serwer działa od ok. 5 dni, a aktualne zajęte miejsce na dysku to 19666MB/20000MB. Jest to serwer Towny, mapa jest rekreacją prawdziwego świata (1:2000) i jest dość spora(ok. 10000x5000), chociaż była wyrenderowana na początku z pomocą pluginu WorldBorder. Posiadam także plugin DynMap i zdaję sobie sprawę, że on też może sprawiać problemy z dyskiem, chociaż mapa jest już w całości wyrenderowana. Kiedy serwer wystartował zajmował 10000MB i codziennie miejsce się zmniejsza o kolejne 2000MB. Technikiem wybitnym nie jestem, więc nie wykluczam, że mogłem zepsuć konfigurację pluginów. Dlatego chciałbym zapytać czy te opisane przeze mnie rzeczy mogłby by zająć aż tyle miejsca? Czy ktoś miał podobne problemu na hostingu TitanAxe?

Opublikowano

Zalecam ci jak najszybciej zmienić hosting, titanaxe to najzwyklejszy scam. Pamięć ram widoczna w panelu jest dzielona z innymi serwerami, więc możliwe, że dysk też. Przekopiuj wszystkie pliki na swój komputer i sprawdź czy zajmują tyle samo pamięci, jeśli tak, sprawdź, które zajmują najwięcej. Jeśli nie, jest to kolejny dowód na scamowanie titanaxa. Jeśli będziesz zmieniał hosting, polecam ci minehost, dla twojego serwera nada się vps "starter".

Opublikowano
14 godzin temu, acidburn20x napisał:

Witam wszystkich.

Przychodzę z problemem. Posiadam serwer na TitanAxe, jest to serwer klasowy nie gra na nim więcej niż 10 osób, lecz jest problem z miejscem na dysku. Serwer działa od ok. 5 dni, a aktualne zajęte miejsce na dysku to 19666MB/20000MB. Jest to serwer Towny, mapa jest rekreacją prawdziwego świata (1:2000) i jest dość spora(ok. 10000x5000), chociaż była wyrenderowana na początku z pomocą pluginu WorldBorder. Posiadam także plugin DynMap i zdaję sobie sprawę, że on też może sprawiać problemy z dyskiem, chociaż mapa jest już w całości wyrenderowana. Kiedy serwer wystartował zajmował 10000MB i codziennie miejsce się zmniejsza o kolejne 2000MB. Technikiem wybitnym nie jestem, więc nie wykluczam, że mogłem zepsuć konfigurację pluginów. Dlatego chciałbym zapytać czy te opisane przeze mnie rzeczy mogłby by zająć aż tyle miejsca? Czy ktoś miał podobne problemu na hostingu TitanAxe?

moze cos tworzy nie potrzebne pliki

lub ciągle generuje swiat za broder

13 godzin temu, Helios1993 napisał:

Zalecam ci jak najszybciej zmienić hosting, titanaxe to najzwyklejszy scam. Pamięć ram widoczna w panelu jest dzielona z innymi serwerami, więc możliwe, że dysk też. Przekopiuj wszystkie pliki na swój komputer i sprawdź czy zajmują tyle samo pamięci, jeśli tak, sprawdź, które zajmują najwięcej. Jeśli nie, jest to kolejny dowód na scamowanie titanaxa. Jeśli będziesz zmieniał hosting, polecam ci minehost, dla twojego serwera nada się vps "starter".

nikt cie nie pytał o zmiane hostingu

Opublikowano
7 godzin temu, AJMPROINSZTR napisał:

moze cos tworzy nie potrzebne pliki

lub ciągle generuje swiat za broder

nikt cie nie pytał o zmiane hostingu

to jest bardzo prawdopodobne, sprawdzilem ze folder plugin zajmuje mega duzo miejsca, aktualnie kopiuje go na komputer i tam posprawdzam co zajmuje tyle miejsca

wynika z tego, ze dynmapa zajmowala tyle miejsca, temat mozna zamknac

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...