Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki jest wspólny silnik dla modów i pluginów?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Musisz mieć silnik do modów 🙂

Jak żelazo kuje żelazo, tak brat wykuwa brata.  ~SENSEI WU

Opublikowano

Z tego co wiem to była kiedyś  możliwość polaczenia fabric z spigotem/bukkitem ale projekt tego chyba już zatrzymał się  na wersji 1.14.4 bądź go usunęli.

Tylko problem w tym ze bardzo pobugowane to było  i jednym udało się trzymać serwer w ryzach a innym po prostu wywalało non stop.

Jest oczywiście taka możliwość polaczenia modow z pluginami i nazywa sie to spongeforge.  Jednak jak sama nazwa wskazuje jest to oparte o Forge'a.

Opublikowano

19 godzin temu, Insigin napisał:

Z tego co wiem to była kiedyś  możliwość polaczenia fabric z spigotem/bukkitem ale projekt tego chyba już zatrzymał się  na wersji 1.14.4 bądź go usunęli.

Tylko problem w tym ze bardzo pobugowane to było  i jednym udało się trzymać serwer w ryzach a innym po prostu wywalało non stop.

Jest oczywiście taka możliwość polaczenia modow z pluginami i nazywa sie to spongeforge.  Jednak jak sama nazwa wskazuje jest to oparte o Forge'a.

A czy jest do spongeforge potrzebne jakieś inne pluginy niż do Spigota?

Opublikowano
Dnia 3.03.2021 o 19:22, lodyczekoladowe napisał:

A czy jest do spongeforge potrzebne jakieś inne pluginy niż do Spigota?

Nie, ale Sponge posiada własne pluginy. Kiedyś widziałem możliwość załadowania plugów ze spigota na sponge ale projekt został zamknięty ze względu na liczne bugi i maksymalne wykorzystywanie zasobów serwera.

Opublikowano
Dnia 5.03.2021 o 20:23, Insigin napisał:

Nie, ale Sponge posiada własne pluginy. Kiedyś widziałem możliwość załadowania plugów ze spigota na sponge ale projekt został zamknięty ze względu na liczne bugi i maksymalne wykorzystywanie zasobów serwera.

Dziękuję za pomoc ❤️

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jaki jest wspólny silnik dla modów i pluginów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...