Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie do graczy League of Legends

Adrenalin3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,

Czy ktoś mi wyjaśni o **** chodzi z tą grą ? Wybaczcie rozgoryczenie, ale specjalnie założyłem konto, żeby napisać tutaj posta i spytać Was, bardziej doświadczonych graczy o co tu chodzi.

Załącząłem w to grać niecały rok temu za namową ziomków, ogolnie to propsuje tą gre i bardzo się wkręciłem ALE CZY KTOŚ MI WYTŁUMACZY JAK TU SIE DA CLIMBOWAĆ RANKING NIE POSIADAJĄC W TEAMIE JAKIEGOŚ PROSA ?
K**rwa, ogarnąłem już sporo stuffu i ograłem sobie 3 główne postacie którymi cisne od dłuższego czasu, byłem w bronze z winratio dla topa na 77% elegancko 30LP za wina i ludzie jacys tacy normalni, po czym wbijam na srebro (moim celem jest po prostu gold), a tam 20 gier z rzędu dostaje jakiś toksycznych pajacy co throwują gierki albo idą afk i wracają co 5-10 minut, MRR sie s***erdoliło tak że wygrałem chyba z 4 z tych 20 gier i dostaje 14 LP za wina i -18 za lose? WTF ? to jak tu climować jak idzie wygrać np. jedną z dwóch gier albo i gorzej ?

Panowie k**wa jak żyć ? Ja nie jestem wystarczająco dobry żeby kerować gry ze statami 25/1, w 80% przypadkach naprawdę wygrywam swoją linie, ale potem mid-late game to jest zawsze jakaś przykra historia hejtu, feedowania, płaczu, rozgoryczenia i poddawania się 5 razy.

Gra się nie zdąży zacząć, średnio trwa 30 minut, a typo w 3 minucie mi pisze ze on ma to w dupie i on nie może na tego czepiona grać a pozatym to wziął złe runy i nie gra adc. NO KURWA NA RANKREDZIE W SILVER ? To ja sie tyle męczę a tam ludzie nawet nie sprawdzają takich rzeczy ?

PRZEPRASZAM bo sie rozpisałem. Także, pytanie - czy macie jakieś rady jak climbować solo w takim niskim elo ? Gram Topa, nie zawsze wymiatam, ale na serio w dużej większości wygrywam swoją linie z KDA na +, postaciami takimi jak Camille, Malphite, Garen czy Shen.

Mimo to gry ostatecznie są masowo przegrywane - w 70% z uwagi na rage, chatowanie albo celowe "czekanie do 15 min", a 30% na to, że faktycznie trafi się gościu/team ktory jest po prostu lepszy. I NAWET WTEDY jak gram safe pod wieża i tylko farmie i w 20 minucuie przegrytwam tylko w creepach to i tak wszyscy mają problem i sie sapią do wszystkich. Czy wyżej jest jeszcze gorzej ? Czy może jestem po prostu ch**owy i ten silver to też moje miejsce.

Może jest tu ktoś kto climbuje do golda i nie spina dupy niezależnie od tego czy gra się układa czy nie i chce czasem jakieś duo ? LUDZIE POMÓŻCIE 

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Najlepiej wyłączyć czat, grać postaciami typu Darius, Yi, Zed, Vayne, po prostu chodzi o hyper carry, który może 1v5 robić, warto też korzystać z tier list, które są w necie.
Warto też mieć jakiegoś kumpla do duoQ.
Tak powinno Ci się udać wbić golda.
Co do tego Twojego mmr, to riot coś rozjebał i teraz dużo ludzi dostaje +16 a traci -14lp, widziałem nawet o tym artykuł gdzieś.

Odnośnie ludzi afkujących, rage'ujących itp, w goldzie/platynie jest o wiele gorzej.
W goldzie try-hardują, żeby wbić tę platynę, a w platynie mają wyjebane ego, bo już im się to udało.
Z każdym rokiem w tę grę gra więcej debili i tyle, nic nie zrobimy.
Dlatego co mecz, jak widzę jakieś toksyczne dziecko, robię screena i wysyłam do supportu, jest większa szansa na bana.

giphy.gif

• xOstateczny zmienił(a) tytuł na Pytanie do graczy League of Legends
Opublikowano

Ja jak taki problem to wymasterowałem 2 postacie które są proste czyli Yummi i MF i na 50/60 gier na tych postaciach mam po 70%winratio najlepiej mainowac jedna pozycje najlepiej bota bo najwiecej sie na nim dzieje, kontrolowac ennemy junglera i essa wygrywane sa gierki, na low elo trzeba grac agresywnie bo sama farma sie nie przechyli szali jak chce sie szybko wybic

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...