Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fivem spadki fps

Wozniak8814

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć uderzam z pytaniem co mógł bym zrobić żeby nie mieć tak drastycznych spadków fps w Fivem, ogólnie wszystko jest w porządku mam 50-60fps, problem zaczyna się jak wjadę w nie odpowiednią strefę to mam drastyczne spadki fps 1-15 i ścina mi grę albo wyrzuca ją z crashem albo za moment ją odcina, pod szpitalem jak jestem i jest 10osób nawet jest w porządku, tylko przy jeździe samochodem zaczynają się spadki i to nie wszędzie bo jeździć mogę normalnie i mam te 50-60fpsów tylko w niektórych miejscach. Użycie CPU jest od 80-100 podczas gry. Laptop Asus republick of gamegs gl553v. 

Procesor: Intel I5-7300HQ 2.50 GHz
Ram: 8gb 2133 MHz
Karta Graficzna: geforce Gtx 1050 4gb
Dysk: HDD  1tb

1390144171-U592769.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Twój laptop nie jest taki mocny do tej gierki, jasne, że jak będziesz się przemieszczać to będziesz miał mniej fpsów - głównie dlatego, że przemierzasz nowy teren i renderują się budynki i inne rzeczy. Co do tego to nie oczekiwałbym płynności na FiveM gdzie są tam skrypty i zależy też dużo nad optymalizacją skryptów. Spróbuj obniżyć ustawienia graficzne, kup podkładkę pod laptopa - podejrzewam, że nieźle się grzeje. 🙂

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...