Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka,

Postawiłem serwer Minecraft na Hamachi tak aby pograć z kumplami parę godzin dla zabawy.

Wygląda na to, że wszystko zrobiłem dobrze, nawet oglądałem kilka poradników na yt. Kolegom pojawia się serwer na "zielono" mogą dołączyć ale pojawiają się "w niebie".

Ja mogę dołączyć "klocki" pod nogami i świat normalnie mi się pojawia i renderuje a im w dwójkę nie, widzą chmury, swoją łapkę, słońce i nic poza tym. Po chwili ich wyrzuca.

Jakieś sugestie? sądzę, że błąd leży po mojej stronie ponieważ obaj mają ten sam efekt.

Co próbowałem/próbowaliśmy:

-Serwer IP z Portem i bez

- Zmniejszenie w properties draw-distance z 10 na 5

- Przypisanie do serwera 1gb i 4gb ramu (w dokumencie txt.bat którym uruchamiam serwer)

- Wszyscy najnowsza wersja Hamachi

- Wszyscy mamy ORI minecraft z minecraft.net 1.16.5

I jeszcze kilka drobniejszych rzeczy których już nie pamiętam..

PS: 6 lat temu posiadałem fajnie kręcące się serwery Minecraft i dawałem sobie radę ze wszystkim prawie sam, pluginy, skrypty itp.. Teraz mam 22 lata i jak widać wyszedłem z wprawy... Pomóżcie Emerytowi XD

Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi!

b_560_95_1.png

Opublikowano

@Helios1993Hejka, dzięki za odpowiedź. Czy ten serwer będzie spełniać się dobrze w przypadku zwykłej wersji Vanilla? Kiedyś za 10zł kupiłem serwer na Craftserve i był tragiczny. Tam jak nie kupi się za 30zł serwera to nie da się grać..

b_560_95_1.png

Opublikowano
30 minut temu, Kris69_XD napisał:

@Helios1993Hejka, dzięki za odpowiedź. Czy ten serwer będzie spełniać się dobrze w przypadku zwykłej wersji Vanilla? Kiedyś za 10zł kupiłem serwer na Craftserve i był tragiczny. Tam jak nie kupi się za 30zł serwera to nie da się grać..

Aktualnie korzystam z minehost, 3k ramu, silnik purpur ale tylko 1 plugin i na 4 graczy z render distance 10 działa perfekcyjnie

Gdy miałem craftserve za 30zł też nie było najlepiej

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
38 minut temu, Kris69_XD napisał:

Czy ten serwer będzie spełniać się dobrze w przypadku zwykłej wersji Vanilla?

Vanilla to najmniej wydajny silnik jaki istnieje, więc ciężko będzie żeby nie było lagów. Weź purpura, jest aktualnie jednym z najlepszych silników.

40 minut temu, Kris69_XD napisał:

Kiedyś za 10zł kupiłem serwer na Craftserve i był tragiczny.

Grass na craftserve jest najmniej opłacalnym pakietem w historii polskich hostingów, minehost będzie działał znacznie lepiej.

• Biter. zmienił(a) tytuł na Dołączanie znajomych do serwera Hamachi
  • sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Dołączanie znajomych do serwera hamachi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...