Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

NPC współdziałające z Script

FlaimLove

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje pluginu na NPC. Chciałbym napisać skrypt w którym po kliknięciu na NPC wykonuje się akcja ustalona w skrypcie. Chciałbym również jeżeli jest taka możliwość aby napisać jaka zmienna musi być użyta w skrypcie aby sprawdzić czy gracz klika na właśnie tego npc którego trzeba, albo chociaż link gdzie takową znajdę. Posiadam plugin ShopKepers. Jeżeli nie znasz żadnego pluginu na NPC a wiesz czy może da się wykorzystać ShopKepers napisz jak to zrobić.

Wersja serwera to 1.16.3

PRZECZYTAJ!!! 
- Plugin Ctzens nie działa!
- Nie może być to zwykły mob z gry!

Opublikowano
11 godzin temu, FlaimLove napisał:

Plugin Ctzens nie działa!

Jeśli wpisujesz /reload, masz serwer na craftbukkicie lub pobierasz wersję nieodpowiednią dla wersji swojego serwera, to ciężko żeby cokolwiek ci zadziałało.

Możesz w evencie kliknięcia na entity sprawdzać jego nazwę, zadziała to z każdym pluginem na npc, lecz zalecam użyć citizens. Jeśli ci nie działa to pokaż logi.

Opublikowano
23 godziny temu, Helios1993 napisał:

Jeśli wpisujesz /reload, masz serwer na craftbukkicie lub pobierasz wersję nieodpowiednią dla wersji swojego serwera, to ciężko żeby cokolwiek ci zadziałało.

Możesz w evencie kliknięcia na entity sprawdzać jego nazwę, zadziała to z każdym pluginem na npc, lecz zalecam użyć citizens. Jeśli ci nie działa to pokaż logi.

- Testowałem każdą wersie Citizens i po prostu nie działa jedyne co wyskakuje to
"An internal error occurred while attemting to perform this command"
- Nie wpisuje /reload tylko restartuje cały serwer od nowa

- Jedyne co wyświetla w logach to "null"

- Prosiłem o podanie pluginu na npc ponieważ nie mogę znaleźć nic poza Citizens

Opublikowano
5 minut temu, _xxiiliixx_ napisał:

A spróbuj pobrać stąd citizens

Teraz pokazuje mi że brakuje pluginu "Unknown dependency Citizens" tylko nie mogę go nigdzie znaleść

Opublikowano
5 minut temu, Helios1993 napisał:

Nie może być pusty, po uruchomieniu serwera odczekaj z minutę i mi go wyślij.

Jest pusty!

Ku mojemu zdziwieniu xD

Opublikowano
13 minut temu, FlaimLove napisał:

Jest pusty!

Nie jest to możliwe. Uruchom serwer, odczekaj minutę, odśwież pliki w winscp i wyślij tutaj plik logs/latest.log.

Opublikowano
9 godzin temu, Helios1993 napisał:

Nie jest to możliwe. Uruchom serwer, odczekaj minutę, odśwież pliki w winscp i wyślij tutaj plik logs/latest.log.

Nie ma NIC. W każdym razie nie prosiłem o pomoc w rozwiązaniu problemu ze skryptem lecz poszukuje innych pluginów na npc. Najlepiej kilka abym mógł sprawdzić jakie mi pasują.

Opublikowano
16 minut temu, FlaimLove napisał:

poszukuje innych pluginów na npc

Jedynym dobrym jest citizens. Pobierz najnowszego builda z jenkinsa oraz przejdź na wersję 1.16.5 z silnikiem Purpur, jeśli nadal nie będzie działać, coś robisz źle, a bez logów nie powiem ci co.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Jedynym dobrym jest citizens. Pobierz najnowszego builda z jenkinsa oraz przejdź na wersję 1.16.5 z silnikiem Purpur, jeśli nadal nie będzie działać, coś robisz źle, a bez logów nie powiem ci co.

Nie proszę o rozwiązanie i nie zamierzam zmieniać silnika. Chciałbym po prostu inny plugin na NPC!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...