Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypt na schowek i kopacze

iddms

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebne mi są dwa skrypty, na Schowek i Kopacz fosy, boyfarmer i sandfarmer (ten 2 w jednym).

Dziękuje.

Opublikowano

Może głupie pytanie ale nie za bardzo gram na serwerach. Co mają robić te przedmioty dokładnie?

Ok. Pooglądałem YouTube xD. Z góry mówię że nie jestem doświadczony w skryptach więc jak będą jakieś problemy to wybacz. U mnie działa.

Boy Farmer - obsydian na około złotego bloku

Sand Farmer - piasek na około złotego bloku

Kopacz Fosy - bruk na około złotego bloku

#============================
#	CRAFTING "KOPACZ FOSY"

on script load:
    register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&e&lKopacz Fosy" using cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone, gold block,  cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone

#	CRAFTING "SAND FARMER"

on script load:
    register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&a&lSand Farmer" using sand, sand, sand, sand, gold block, sand, sand, sand, sand

#	CRAFTING "BOY FARMER"

on script load:
    register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&9&lBoy Farmer" using obsidian, obsidian, obsidian, obsidian, gold block, obsidian, obsidian, obsidian, obsidian

#	 DZIAŁANIE FARMERÓW

#TUTAJ KOPACZ FOSY	
on place of end portal frame:
    if name of player's tool is "&e&lKopacz Fosy":
        loop blocks under event-block:
            if loop-block is bedrock:
                stop
            set loop-block to air
            set event-block to air

#TUTAJ SAND FARMER
    if name of player's tool is "&a&lSand Farmer":
                stop
            set loop-block to sand
            set event-block to air

#TUTAJ BOY FARMER
    if name of player's tool is "&9&lBoy Farmer":
                stop
            set loop-block to obsidian
            set event-block to air

Napisz co ma robić ta otchłań  bo nie za bardzo znalazłem co to jest 😞

Opublikowano
4 godziny temu, FlaimLove napisał:

Napisz co ma robić ta otchłań  bo nie za bardzo znalazłem co to jest 😞

Otchłań to tzw. "lagująca śmieciarka", z której korzystają serwery z niedoświadczonymi pseudo-technikami.

Opublikowano
5 godzin temu, FlaimLove napisał:

Może głupie pytanie ale nie za bardzo gram na serwerach. Co mają robić te przedmioty dokładnie?

Ok. Pooglądałem YouTube xD. Z góry mówię że nie jestem doświadczony w skryptach więc jak będą jakieś problemy to wybacz. U mnie działa.

Boy Farmer - obsydian na około złotego bloku

Sand Farmer - piasek na około złotego bloku

Kopacz Fosy - bruk na około złotego bloku

Tak jak myślałem, nie działa. Ale jest to problem z craftingiem, jeśli zajdzie taka potrzeba mogę napisać błędy. Może to też być błąd z tym 3x on script load:

Opublikowano
12 godzin temu, iddms napisał:

Tak jak myślałem, nie działa. Ale jest to problem z craftingiem, jeśli zajdzie taka potrzeba mogę napisać błędy. Może to też być błąd z tym 3x on script load:

U mnie działa prawidłowo. Do działania potrzebny jest SkQuery i Script. Robiłem to na serwerze 1.16.3. Jeżeli posiadzasz te pluginy to wyślij mi błędy spróbuje to naprawić

13 godzin temu, iddms napisał:

Tutaj masz bez potrójnego wczytywani skryptu

https://code.skript.pl/pWe2AX60

Podaj błędy jakie ci wyskoczą

Opublikowano

1. Problem: Nie mogę znaleźć SkQuery na 1.8.8

2. Błędy są takie:

[15:00:40 ERROR]: Can't understand this condition/effect: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&a&lSand Farmer" using sand, sand, sand, sand, gold block, sand, sand, sand, sand (kopacz.sk, line 9: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&a&lSand Farmer" using sand, sand, sand, sand, gold block, sand, sand, sand, sand')

[15:00:40 ERROR]: Can't understand this condition/effect: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&e&lKopacz Fosy" using cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone, gold block, cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone (kopacz.sk, line 13: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&e&lKopacz Fosy" using cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone, gold block, cobblestone, cobblestone, cobblestone, cobblestone')

[15:00:40 ERROR]: Can't understand this condition/effect: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&9&lBoy Farmer" using obsidian, obsidian, obsidian, obsidian, gold block, obsidian, obsidian, obsidian, obsidian (kopacz.sk, line 17: register new shaped recipe for end portal frame of unbreaking 3 named "&9&lBoy Farmer" using obsidian, obsidian, obsidian, obsidian, gold block, obsidian, obsidian, obsidian, obsidian')

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Skrypt na schowek i kopacze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...