Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak dodać wiadomość do gracza po zalogowaniu się?

gppdm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, jak dodać wiadomości tekstowe które się wyświetlą tylko 1 raz dla użytkownika gdy wejdzie na serwer?

Chodzi o to aby w 2 linijkach gdy gracz wejdzie na serwer wyświetliły się informacje:

"Witaj na naszym serwerze"

"Listę wszystkich komend znajdziesz pod /CMD"

Niestety nie korzystam z 'Authme' a wiem, że tam jest taka możliwość dodania owego tekstu.

Opublikowano

Jeśli chcesz to zrobić tylko przy pierwszym wejściu gracza możesz w configu Essentials/EssentialsX znaleźć linijkę "announce-format:", tam dopisujesz powitanie gracza

Jeśli ma się to pojawiać przy każdym wejściu musisz zmienić motd.txt w folderze Essentials

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano
Dnia 18.02.2021 o 07:06, KrzysztofekRrr napisał:

Jeśli chcesz to zrobić tylko przy pierwszym wejściu gracza możesz w configu Essentials/EssentialsX znaleźć linijkę "announce-format:", tam dopisujesz powitanie gracza

Jeśli ma się to pojawiać przy każdym wejściu musisz zmienić motd.txt w folderze Essentials

Chodzi o to aby pojawiała się ta informacja przy każdym wejściu na serwer. Nie da się tego zrobić w jakiś sposób aby nie wgrywać pluginów które mają to w sobie ? Nie ma pluginy który odpowiada tylko za to aby nie zaśmiecać dodatkowo serwera?

Opublikowano

Najlepiej zrobić to essentialsem, ale jeśli nie chcesz z niego korzystać, możesz też pomyśleć o pluginie Skript. Jeśli ten też ci nie odpowiada, skorzystaj z googla i poszukaj takiego pluginu.

Opublikowano

Znalazłem taki skrypt w formacie .sk

variables:
                {odwiedziny.%player%} = 0
                {odwiedziny} = 0
on join:
                add 1 to {odwiedziny.%player%}
on first join:
                add 1 to {odwiedziny}
on join:
                wait 1 tick
                send " "
                send "&8&m&l|------------|&7 Witamy na &2&l&8.&f&lSERWER&8.&2&lPL &8&m&l|------------|"
                send " &7&m>>&3 Witaj, &b%player% &3na &bSERWER.PL"
                send " &7&m>>&3 Graczy online &b%number of all players%&3."
                send " &7&m>>&3 Nasz serwer odwiedzilo &b%{odwiedziny}% &3graczy!"
                send " &7&m>>&3 IP: &bSERWER.PL"
                send " &7&m>>&3 WWW: &bwww.serwer.pl"
                send " &7&m>>&3 Autorem paczki tego serwera jest &bNICK"
                send "&8&m&l|------------|&7 Witamy na &2&l&8.&f&lSERWER&8.&2&lPL &8&m&l|------------|"

Może być? i gdzie go dodać..

Opublikowano
6 godzin temu, gppdm napisał:

Znalazłem taki skrypt w formacie .sk

variables:
                {odwiedziny.%player%} = 0
                {odwiedziny} = 0
on join:
                add 1 to {odwiedziny.%player%}
on first join:
                add 1 to {odwiedziny}
on join:
                wait 1 tick
                send " "
                send " &7&m>>&3 Witaj, &b%player% &3na &bSERWER.PL"
                send " &7&m>>&3 Graczy online &b%number of all players%&3."
                send " &7&m>>&3 Nasz serwer odwiedzilo &b%{odwiedziny}% &3graczy!"
                send " &7&m>>&3 IP: &bSERWER.PL"
                send " &7&m>>&3 WWW: &bwww.serwer.pl"
                send " &7&m>>&3 Autorem paczki tego serwera jest &bNICK"

Może być? i gdzie go dodać..

Musisz zainstalować plugin Script

Chcesz coś?
 Pisz pv lub na Discordzie!

Pomagam z Minecraftem
oraz Discordem
 JEŚLI POMOGŁEM KLIKNIJ SERDUSZKO OBOK MOJEGO POSTU ❤️

Opublikowano

Potrzebujesz plugin skript, wyskoczy ci po wpisaniu 'skript github' w google. Skrypt zapisujesz w zakończeniem .sk i wrzucasz go do folderu plugins/Skript/scripts. Ten skrypt ma sporo do poprawy, pierwsze co w nim zmień, pozbądź się pierwszych linijek (wszystko co jest wyżej niż 'on join'), a kawałek '%{odwiedziny}%' zamień na '%size of all offline players%'.

Opublikowano
5 godzin temu, Helios1993 napisał:

Potrzebujesz plugin skript, wyskoczy ci po wpisaniu 'skript github' w google. Skrypt zapisujesz w zakończeniem .sk i wrzucasz go do folderu plugins/Skript/scripts. Ten skrypt ma sporo do poprawy, pierwsze co w nim zmień, pozbądź się pierwszych linijek (wszystko co jest wyżej niż 'on join'), a kawałek '%{odwiedziny}%' zamień na '%size of all offline players%'.

Czy ten plugin działa na silniku Sppigot  ?

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jak dodać wiadomość do gracza po zalogowaniu się?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...