Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki hosting pod lobby i serwer proxy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, szukam hostingu pod lobby i bungeecorda/velocity. Jak na razie najtaniej wychodzi na Titanaxe 1GB + 500MB 2 Serwery kosztują 7.2zł na miesiąc. Jeżeli znacie jakiś lepszy hosting i też w miarę tani pod lobby i bungeecorda/velocity to dajcie znać. Z góry dzięki!

Będę wdzięczny jeżeli wejdziesz na mój profil i zobaczysz moje projekty 😉

Opublikowano
10 godzin temu, Helios1993 napisał:

Na serwer proxy + lobby najlepiej radzi sobie FR/PL 4gb z lvlupa. O titanscamie nie myśl.

LVLUP ostatnio też ma dużo krytyki, bo nie dają w pełni serwera podobno, a po za tym jeżeli ktoś kupi to dopiero się dowiaduje, że jego serwer jest w kolejce, bo mają teraz jakieś problemy. Dodatkowo nie widzę sensu kupować serwera VPS za 35zł (Nawet jeżeli bym kupił u kogoś na forum to wciąż jest to 20zł) na lobby i bungeecorda/velocity na start.

A propos titanaxe czemu tak twierdzisz? Sam osobiście nie korzystam z ich oferty chyba, że czasami do czegoś małego, bo oferują np. 500MB serwera Minecraft za 60 groszy za tydzień co jest według mnie tanio w porównaniu do innych hostingów. Korzystałem z ich oferty kiedyś i nie widziałem problemów żadnych, a jedyny powód dlaczego się przeniosłem to 40zł za 6G nie widzę sensu płacić tyle jak mogę zapłacić mniej i dostać więcej u konkurencji.

10 godzin temu, _xxiiliixx_ napisał:

Moge ci polecić serwer VPS, 2GB ramu na HościeGier za 12 zł
https://cp.hostgier.pl//order/vps

Nie widzę oferty VPS 2GB za 12zł na tej stronie.

Opublikowano
14 minut temu, Kamiszewsky napisał:

A propos titanaxe czemu tak twierdzisz

Scamują na każdy możliwy sposób, podają błędne informacje o zasobach serwera. W jednym miejscu piszą, że do KAŻDEGO serwera mc dają 8 rdzeni procesora, a same procesory, z których korzystają, nie mają nawet tych 8 rdzeni, więc wygląda to jakby każdy, pojedynczy serwer stawiali na dwóch procesorach. Do tego dochodzi pamięć RAM. Ta, którą kupujesz, to maksymalna pamięć, z której może korzystać ten serwer, ale nie korzysta z niej, ponieważ maszyny często są przeciążone i tak naprawdę dostajesz bardzo mały procent tej pamięci. Ceny na tym hostingu są ogromne, więc nie nadaje się nawet na mały serwer dla kolegów.

Opublikowano
1 godzinę temu, Helios1993 napisał:

Scamują na każdy możliwy sposób, podają błędne informacje o zasobach serwera. W jednym miejscu piszą, że do KAŻDEGO serwera mc dają 8 rdzeni procesora, a same procesory, z których korzystają, nie mają nawet tych 8 rdzeni, więc wygląda to jakby każdy, pojedynczy serwer stawiali na dwóch procesorach. Do tego dochodzi pamięć RAM. Ta, którą kupujesz, to maksymalna pamięć, z której może korzystać ten serwer, ale nie korzysta z niej, ponieważ maszyny często są przeciążone i tak naprawdę dostajesz bardzo mały procent tej pamięci. Ceny na tym hostingu są ogromne, więc nie nadaje się nawet na mały serwer dla kolegów.

W porównaniu do konkurencji Serwer 1 GB + 500 MB pod lobby to 7,2zł miesięcznie.

Chociaż jeżeli chodzi o taki lepszy serwer do gry to się zgadzam, że ceny są ogromne tak jak napisałem wyżej.

Opublikowano

Polecam titanaxe.com i nie słuchaj ich że titanaxe to scam, bo tak nie jest. Wszystko co piszą jest wyssane z palca i nie pokrywa się z rzeczywistością 😉

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Jaki hosting pod lobby i serwer proxy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...