Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem, a mianowicie gram sobie z kolegami w mc na serwerze zrobionym przez hamachi. Jestem ja jako host i 2 osoby. Problem jest taki, iż jeden z kolegów nie ma jakiegoś koszmarnego łącza interetowego, ale i tak nie może CZASAMI, a nawet często dołączyć. Problem znika jak jest sam w domu, bo internetu mu nie zjadają, a drugi kolega też ma czasem problemy, ale nie tak często. Pisze, że timed out i go wywala. Nawet przez chwile się rusza ale potem i tak coś się dzieje. Zapora wyłączona, serwer dobrze skonfigurowany, bo przecież dołączają, ale czasem jest to po prostu denerwujące. Pytanie: Kolega ma problem? Powinien zmienić internet? Czy ja mam coś nie tak? Prosze o pomoc.

obraz_2021-02-12_232840.png

Opublikowano

Kolega nr 1 ma już odpowiedz przez co ma częste Time out'y i co zrobić by połączyć się z serwerem.

Widocznie ma slaby Internet i przy większej ilości osób na łączu jemu jako jednemu z kilku klientów łącza (czyt. domownicy) przypisuje mały zasób danych przez co ten Internet jest bardzo slaby i za długo łączy go z serwerem.

Tylko pytanie brzmi czy podczas obciążenia sieci przez domowników może normalnie logować się i grać na innych serwerach 

Jasne może tez być problem po stronie hosta czyli ciebie, możesz mieć za slaby Internet i za duże dropy są w przesyłaniu danych, mimo dobrze skonfigurowanego serwera.

To są częste problemy stawiania serwera u siebie mając nie do końca dobry Internet. Już lepiej zainwestować w najtańszy serwer na jakimś hostingu.

Opublikowano

Kolega ma słaby internet. Ja mam dosyć dobry, ale on może dołączać na inne serwery, tylko ma lagi. Chciałbym jeszcze wiedzieć, czy istotne jest to, iż kiedy jestem na serwerze i on pojawi się, to rusza się przez chwile, a potem zamarza i odłącza. Bo pierwsza na myśl wchodzi mi też, że jest jakaś blokada połączeń (mam wyłączoną zaporę a mój antywirus to windows defender z win10) z jego strony. Tak dużo kombinujemy, że nie wiemy jaki jest tego powód. Bo jak coś zmienimy to dołączy, a potem nie. Nie wiadomo czy, ktoś korzystał z internetu. Parametry mojego internetu to 60mb/s download, 30mb/s upload i 17ms

• sk8erace1 zmienił(a) tytuł na Problem z serwerem hamachi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...