Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer VPS Life is Feudal Your Own

Arson_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chcę postawić serwer gry taki jak w temacie na VPS, ale nie miałem jeszcze serwera VPS. Nie znam komend szukam pomocy z odpaleniem serwera choć by kogoś kto pokieruje co zrobić , co wpisać w konsoli. Może jakiś link do poradnika. https://homecloud.pl/uslugi/vps/ czy serwer Clound VPS L może mieć na raz tą grę, i TS3? Jeślinapisałem w nie właściwym miejscu proszę dać znać, jak jest możliwość przenieść post.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Dnia 12.02.2021 o 20:43, Arson_PL napisał:

nie miałem jeszcze serwera VPS

Serwer VPS to postawiony wirtualnie system na jakiejś maszynie 

Nie znam komend

To zależy jaki system operacyjny wybierzesz na VPS możesz wziąć Windows Server a wtedy interface będzie prawie taki sam jakiego używasz na co dzień (zakładam, że używasz Windows). Bardziej optymalny będzie Linux ale wtedy musisz umieć się po nim poruszać z poziomu konsoli do czego potrzebne ci będą "komendy"

czy serwer Clound VPS L może mieć na raz tą grę, i TS3

Jeśli wystarczy RAM'u, procesora i miejsca na dysku to tak.

Co do samej gry nie wiem jak się stawia do niej serwer ale patrząc, że jest to gra ze Steam, stawianie serwera może być podobne jak w CS 1.6

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...